Saturday, January 7, 2012

Berlapuk!

Masa: 0429
Lokasi: Meja Komputer Rumah akak aku
Cuaca: Xdiketahui. .

Salam semua. .I am back !. .tp xtau lah berapa lame lg boleh berthn buat kali nie. .haha. .last post 2 thn lepas kowt. .wahahaha. .giler lame xupdate ape2. .

Jadi sbb tajuk pun berlapuk jadi kite bebas nk ckp ape2 kn?. .ape je yg berkaitan dgn lapok?. .bujang lapok?. .hrmm. .semua dah tau kowt. .jadi. .nak downdate (kata lawan bg update). .sedar xsedar. .kejam celik. .dah sethn lebih dlm arena perkhidmatan pelanggan. .mcm xpercaya je kn. .ingat seng ke nk urus pelanggan?. .mule2 kerja bajet xsmpi sethn tp xsngka dah sethn lebih. .sume sbb pikir komitmen n sokongn fmly, bakal fmly n kwn2 yg besh. .korg mmg power sbb bleh jadikan budak gemuk ni seorg yg semkn berdisiplin. .mane x nye, kt tmpt keje lame, memanjang je kne potong gaji sbb lmbt. .skunk, xde dah tolak2 gaji. .MC pun dah merosot. .performance turun naik mcm ombak rindu. .haha. .marah peminat Aaron Aziz nnti. .ngeee~

Semua tu mendisiplin kn aku sbb undang2 tmpt kerja yg sgt lah tegas. .tkt woo kne behenti sbb dtg lmbt, bkn seng nk crik keje la ni. .dan membawalah kepada kebiasaan. .biasenye aku akn pastikan aku akn dtg awal sket dlm 15 min sblum ape2 event sekali pun (kdg lmbt jugak). .tapi....peristiwa hari ini btol2 buat aku rase, sbnarnye kalo kite belaja mendisiplin kn diri dkt tmpt kerja xbermakna kite boleh mendisiplin kn diri kt umah atau kat luar umah. .hee. .critenye bermula. .

punye lah banyak email yg dihantar utk ajak kengkwn sume dtg futsal tp. .yg dtg 5 org jek. .ni dah kali kedua kne mcm nie. .punye lah sedih. .last2 lepak mamak mkn mee grg jek. .haish. .xpelah mgkin ada hikmah dlm peristiwa td. .lepas ni aku pun mmg xnk dtg lah kalo ade event futsal. .hrmm. .

ok!. .bhenti crite pasal bende bangang td, skunk. .cter pasal kehidupan akn dtg pulak. .ape nk buat?. .ape nk jadi?. .kite tggu keluaran akn dtg yer. .(kalo aku rajin nk update). .

Monday, October 11, 2010

laluan keceriaan membawa kesenangan??

salam salam buat semua. .hee. .salam JKM. .

kembali lagi diruangan JKM. .Jiwa Kippie Memberontak. .perkenalkan hati sy. .**sambil keluarkan hati dr dada. .hati ini sgt sakit tp kdg2 sgt bahagia. .asam garam kehidupan membuatkn hati ini kdg2 manis tp pahit. .hrmmm. .mcmne nk rase ye. .korg buat air suam bubuh gula byk2. .lpas tu letak panadol byk2. .manis + pahit. .heee. .(tlg jgn buat idea ni). .heee. .

kdg2 aku rase pekerjaan sekarang sgt2 menyakitkan tp kdg2 aku rase membahagiakan. .perassan xkeruan btol2. .Jiwa Kippie Meronta. .hee. .sekali lagi JKM muncul. .

mode: skt perut sbb mkn megi kembang 2 bungkus. .adeh. .korg tau ape tu megi kembang??. .megi tu korg biarkn dlm mangkuk air sejuk 5 min pun ckup lah. .korg akn kenal erti megi kembang. .heee. .

td rase mcm nk tulis sgt. .tp dah xde idea plak. .nnti2 aku sambung balik yer. .heee. .

Monday, October 4, 2010

JKM

Salam 1 Malaysia sume!! Salam JKM!!

buat sume yg xtau ape tu JKM. .sini lah tempatnye korg nk kenal JKM tu hape. .heee. .persoalan yg buat sume pengintai fb aku xtido mlm. .

"Ape itu JKM?". ."Sape tubuhkan JKM?". ."Apa fungsi JKM"

saya disini Kippie Zulkifly akan merungkai setiap sudut JKM dan membantu anda meleraikan persoalan di setiap sudut kotak pemikiran anda. .heee

JKM tu bermaksud JIWA KACAU MELANDA. .

bukan sume yg join nie selalu melanda kekacauan. .kdg2 ktorg yg buat kaco kat JIWA org len. .heee. .banyak cdangan utk memajukan kelab nie. .sape yg nk join kelab ni mehlah kenalkan diri kat aku. .n aku akan btau sume ahli JKM. .kelab peminat JKM belum ditubuhkan lagi n xkan ditubuhkan kowt memandangkan kami xperlukan peminat utk sokong kami berdiri. .kami hanya perlukan kawan2 utk sama2 berdiri. .heee. .sbb tu jugak JKM itu dipanggil. .

JKM tu juga bermaksud JIWA KEPADA MEMBER. .

besh kn ayat tu. .ade satu artikel tentang JKM dihargai lagi. .cube korg carik. .mesti ade punye. .Metro on9. .taip jek JKM kat carian. .nnti jumpe. .heee. .besh team ni. .ktorg mmg xpernah lupe nk bergelak. .ade jek bende yg nk digelakkan. .heee. .kutk2 mengutuk ni perkara biase. .bagi kami. .jiwa mmg kepada member. .tp hati kepada yg tercinta lah. .hal peribadi n percintaan. .belakang crite. .janji enjoy jek. .mkn sampi pukul 2 3 pagi. .tu normal. .tokey kedai halau suh balik tido pun. .normal. .sampai tolong toke kedai kemas kedai pun normal. .heee. .

JKM tu juga bermaksud JIWA KIPPIE MENGGELODAK. .

hakhak. .yg last sekali xde kne mengena utk JKM ni. .heee. .saje je tu. .mcm besh utk didengari. .heee. .

NOTEJKM :: Jiwa kacau melanda tu ade banyak cawangan. .nk tau?. .join!! ok??

Monday, September 27, 2010

tekanan pulak rase

hrmmm. .ruangan tekanan membelah lagi. .

hakhak. .macam s**l intro. .ngee

tekanan rase mcm nk g boom jek tempt2 tertentu. .bunyi mcm tekanan sgt2. .tp xde ape2 pun. .heee. .aku cume tekanan kat game ni haaa. .xleh men lah pulak. .dah r ari ni cuti. .haish. .tensen2. .heee. .

game yg dimaksudkan "counter strike!!"

dah lame xmen game nie. .nak uji ketereran aku bermain senjata. .mane lah tau nnti aku jd hero nk selamatkan malaysia ni dr serangan makhluk asing. .atau alien atau PATi. .heee. .bleh lah aku berlagak macho nnti. .dengan boom kiri n kanan. .rifle kat tgn kiri. .shotgun kt tgn kanan. .peh. .power2. .(imaginasi nk tinggi kn?). .heee. .

nak angkat sepitol2 tu pun blom tentu larat. .ni plak nk angkat rifle pelbagai. .hakhak. .

owh. .hari ni isnin (27/09/2010), aku cuti. .malas nk keje. .

hrmmm. .hp aku kne betulkan sampi rm200 lbh??. .apekah. .nk menitik jek rase. .uwaaaa. .air mata yg berderai!!!. .hakhak. .bulan depan lah aku betulkan. .tggu aku xtau nk buat ape n duit aku nnti bru aku btolkan. .

notetensen:: tensen tu penyakit xleh simpan lame2. .nnti gile. .takut~~

Thursday, September 23, 2010

im back wit new attitude

Assalamualaikum. .

hai guys. .

hrmm. .dah lame nye lah xupdate blog. .
erk dah berabuk dah blog ku ini. .
huh??. .ape kah ade bangkai labah2 kat sni?!!!

heee. .ni cume short start for the long journey jek. .
tggu yek. .!!!

notesayarindugf!!

Sunday, July 11, 2010

NUKILAN DI HARI MINGGU

Ahad yang mungkin menggembirakan. .(hoping)

Hye semua. .mahap kepada semua reader sbb x update. .jrg sgt update skunk. .ke'busy'an yg melanda sejak kebelakangan ni sangat membataskan proses kemaskini belog. .huuu. .kalo korg nk tau sejak kebelakangan ni banyak yg ckp aku semkn sengal n sengal n sengal. .tp banyak juga yg merindui kesengalan aku terutamanya kengkwn di alam maya. .mahap semua. .busy sgt nk on9 mcm dulu mmg payah lah. .

berikut merupakan jadual aku seharian. .huu. .poyo2 ni nk btau kehidupan seharian. .tp kalo korg xsuke bace. .sila tekan butang reset kt pc korg. .huuu. .tp bace lah dlu yeah. .ngeee~! :-

6.30 pagi - 8 malam : bgn n bersiap ke pusat latihan, berlatih. .jangan slh phm ye. .sy bukan berlatih kungfu. .ngee~!

8-9.30 malam : hang up dgn family. .

9.30 - 12.00 malam : lepak2 atas katil berimaginasi. .bergayut n chenta hati. .sampai tertido. .

cube korg carik ayat on9 kat atas tu. .xde kn. .haaa. .busy lah maknenye. .ngee. .tp thanks lah sbb merindui aku kengkwn on9 ku. .huu. .kesenalan ttp ada malah makin bertambah. .sebut pasal kawan. .aku seronok sgt sbb skunk aku ade kwn yg baru. .sume sporting. .mmg enjoy lah dgn diorg. .kepala same jek sume. .tat was awesome, tat was great. .u rocked it!!. .hakhak. .

semlm ade party 1 part utk graduation day kt tmpt training. .hrmm. .aku berlakon jd tutor weh. .hakhak. .kelaka kowt. .mcm hampeh. .malu giler kowt aku semlm. .tp mmg enjoy da very enjoy tahap 5. .ngeee. .hrmmm. .ala. .nk update blog tp xde idea. .huu. .k lah. .nnti ade idea aku update lg k. .yeah!!!. . kippie kembali. .

note kaki:: kadang2 terasa buhsan dgn life skunk tp sume tu kdg2 membawa keseronokan bile kite kenal erti sebenar kehidupan. .

note chenta hati:: mahap!!!. .mindu jugak =)

Tuesday, May 18, 2010

KEBODOHAN AKU JADI KELEBIHAN KAMU

Entry ni hanya untuk tatapan org yg btol2 nk pahami aku. .tlg lah jgn bace kalo korg xde niat pun nk phm aku. .tlg ye. .

cukup lama aku memikirkan tajuk yang sesuai utk entry kali nie. .entry yg aku taip utk sedapkan hati sendiri. .*ok. .mmg sakit dada aku setiap huruf kat keyboard ni aku tekan. .1 huruf = 1 tikaman kowt. .sakit bukan. .yups. .itu yg aku rase sekarang. .kalau korg rase entry ni annoying. .mahap ye. .kalau sebelum ni aku suro jek korang tekan icon "x" kt atas tu. .boleh x utk entry kali ni. .korg jangan tekan. .boleh x korg bace smpi habes. .supaya korg tau yang aku pun manusia. .aku pun makhluk yg punya rase sedih. .aku ade hati, aku ade perasaan yg berbisik. .aku sedang sedih. .ko mmg ptt sedih kippie. .*semakin skt dada. .

aku xtau knape. .korang sudi ke nak bace lg?. .thanks. .pagi td cube nk mengadu kat mak aku. .tp mak sibuk. .nak uruskn cucu. .terpaksa g kerja cume dapat salam n cium jek. .nk mengadu. .

hrmm. .tgk r gmbr atas tu. .kalo kite semua dlm 1 line yg same. .dan kite nk lepas line tu. .aku sorg jek yg xlepas. .sbb kebodohan aku jadi kebijaksaan mereka. .kebodohan aku digunapakai oleh mereka kn?. .xpe. .ade pepatah org putih ckp. .(mahap. .aku xnk gunakan bahasa inggeris sekarang). .dah aku bodo. .xde maknenye nk tunjuk pndai. ."sekali ko tipu aku, ko bodoh. .kali kedua ko tipu aku, aku yg bodo". .tp kn korg. .aku dan kau tu merujuk org yg sama. .iaitu aku. .aku = kippie. .aku tipu diri sendiri sekali. .aku slh kn. .aku tipu kali kedua. .aku slh jugak kn. .tp aku dah menipu BANYAK KALI. .yups. .byknye. . O.o

mahap kalo ayat2 yg aku gunakan agak kasar. .xtau nk tafsirkan diri aku mcmne skunk ni. .menipu diri sendiri. .kalo ada orang yg boleh paham keadaan aku sekarang. .aku bleh jamin. .korg xakan sanggup jd manusia sebodoh aku. .dah bile aku dibodohkan dan die mendapat sokongan. .tahniah. .kebodohan aku berganda. .*sesak pemikiran. .

hati. .hati. .hati. .aku masih punya hati utk dijaga kn?. .ade ke lg hati ni?. .kite ptt jge hati org lain x?. .aku jage hati korg x?. .gurauan kasar tu dianggapp gurauan kn?. .aku mintak maaf kn even aku tau korg xterasa pun. .yups. .aku rendahkan maruah aku utk mintak maaf kt korg. .aku bodohkn diri aku utk mintk maaf even aku xsalah. .aku bodohkan diri aku utk meratap perbuatan yg kau mulakan.. .tp xpe. .permainan ni aku yg main. .aku watak utama. .aku akn habeskan. .biar aku susun strategi utk permainan ni. .korg jgn risau if semua strategi aku gagal. .sbb aku akan terus buat strategi. .aku atur utk aku habeskan. .sama ada aku kalah atau aku gagal. .aku yg rase kn. .

thanks sbb sudi bace entry ni. .even sgt annoying. .kippie yg pttnye sengal dah jd kippie yg moody. .tahniah kippie. .ko akn semakin membosankan. .hakhak. .weh. .aku membosankan bersebab. .aku pun xsuke ade perasaan mcmni. .nnti sume xnk kwn aku. .hrmmm. . T.T

ok. .u know i know enough la. .kn?. .note ni utk org yg benci aku. .xkira siape pun ko. .sekali ko benci aku. .10 kali aku benci ko. .siapa pun ko. .siape pun status ko. .xpe. .aku bleh mengalah lg bt mase skunk. .ko nk tunjuk ko berkuase kn. .ko bijak kn. .ok. .sekarang sume pndang ko tggi. .aku pun memandang ko tinggi. .tp ingt k. .biler ko berada ditempt aku sekarang. .dan aku kt tmpt ko. .aku xkn benarkan ko pndag tggi kt aku. .bkn sbb aku low profile. .tp ko xlayak nk pandang aku. .k manusia?. .ko mmg xlayak nk pandang aku sekali pun. .xpe. .aku masih ok skunk. .sbb wat u give u get back kn. .ko belum merasa ape aku rase. .thanks. .

thanks again sbb sudi bace. .even meluat2 dah kuar dari hati korg kn. .hrmm. .korg jgn risau k. .the one who injured me, will be the one who cure me. .i hope. .