Wednesday, December 30, 2009

SILLY OFFICE IN BLACKOUT

30 December 2009 (Tongkat Ali) -

Haiz.. punyelah kerajinan aku dtg awal g opis n berbekalkn sebotol air masak.. pun mcm tlambat jugak.. aku pun pening dah.. aku kehilangan sentuhan mat-mat rempit ke?... dah kurg laju kowt aku bwk?.. (pdhal meter motor tu dah 120 kat jln sakeh jek).. heee... owh.. jalan sakeh tu simpg kuar rumah aku jek... ngee

Sesampi kat opis nie.. bukak lah pc.. bukak fb.. bru nk taip sepatah.. Blitzzz!!!!.. (bunyi karen2).. ade sorg menjerit.. eh.. akak tu kne karen ke?.. (mintk2 die idup lg).. tp.. jangkaan aku meleset.. die menjerit bkn sbb kne karen.. tp sbb die dah taip2 tibe2 ilang sume... bt risau jek.. wahahaha.. tu lah.. len kali jd mcm aku ni.. dtg opis fb dlu.. dah xde bende nk wat n fb.. bru wat keje.. (kalo ade keje lah)..

Owh.. dikesempatan ni.. (erk.. knape ayat aku mcm nk mintk ampun zahir batin).. selamat hari raye!!.. erk.. mahap.. teremosi.. aku nk berterima kasih utk semua yg mendoakan aku dpt tawarn sambung pengajian master... aku dah dapat.. yeah!!.. (sila shuffle setempat tande gembira).. Master of Education (Education Administration).. sambung sethn stgh lg.. kalo ade sangkut tmbh lg 1 sem.. tp aku xmo.. mau konvo 2011.. besh2.. cant wait to finish my master.. hish.. masuk kelas pun xlagi..

Hrmmm.. (mood: sugul).. kelas aku sgt pack.. sgt2.. kalo aku xmsk kelas leh x g exam ek?.. hrmmm... dr 8pg sampi 7 mlm.. apekah?.. mcm operator kilang dah aku ni.. setiap sabtu dan ahad.. kdg2 jumaat mlm pun ade.. jumaat pkul 8mlm ade kelas.. aku blik kerja 6.15.. owh.. kippie... i have to do something about this.. (besemangat balik).. xpe2.. alway hav my family on my back n fwen.. n most important my gf (Norshafikah Hassan).. hee...

Bacelah korg sampi bengkak mate.. sbb aku mmg dah bengkak mate kowt.. xleh tido.. semlm lpas melepaskan rindu d tangge.. knonnye nak tido.. berbekalkn selimut n bantal gf aku lg.. xleh tido jugak... aiyo... dah lpas subuh bru tertido.. tu pun dkt sofa.. nk kate byk pkir.. xjugak..

Note Eyemore :: dtg opis xde karen.. panas2 plak tu.. sume kat opis dah mcm cacing.. cubelah bg kebenarn ktorg kuar g giant ke.. shopping.. dok opis.. sume dok mngumpat.. aku dok xleh tido lg.. huuu.. bkn nye leh wat keje xde karen.. haish.. ksian kn??..

Tuesday, December 29, 2009

SILLY KIPPIE IN SILLY RULES

29 December 2009 (Thanks bro!!!) -

All credit go to wewez wez for being such a good fren todays.. give me a damn hell good advice until i notice tat it was i who make the problem.. such a stupid prob for a such noob me.. haish.. hehe..




A simple rules for a stupid person like me.. seriusly.. i dont feel like i want to share the rules in here.. hehe.. i print the rules in and stick it in my room.. come n see... beside me n her pic.. heee..

Hope it will motivated me to be the very best bf for "her".. and as I promise for myself.. I will love her until the last breath.. pray for me k..

Silly Note :: It was me kn yunk?.. Sorie.... T.T

DOKTOR KELAMIN

Pada suatu hari, seorang doktor pakar jantung meninggal dunia. Untuk mengenang jasanya, keluarganya sepakat untuk membuatkan sebuah tugu peringatan dikuburnya berbentuk jantung. Upacara pengkebumian pun berjalan dengan lancar.Satu bulan kemudian, seorang doktor pakar mata pula meninggal dunia. Seperti yang sudah?, ahli keluarganya sepakat untuk membina sebuah tugu berbentuk mata dikuburnya bagi mengenang jasa beliau. Upacara pengkebumiaan beliau juga berjalan dengan lancar.Setelah selesai, para hadirin berangkat pulang, hanya tinggal seorang saja yang masih merenung sendirian di pinggir makam si doktor itu. Salah seorang doktor yang lain melihatnya dan segera menghampirinya."Sudahlah, yang berlalu biarlah berlalu. Tak usah engkau fikirkan lagi " kata si doktor."Saya tidak tahu apa yang harus saya katakan kepadamu," kata lelaki itu."Mengapa pula, mana tahu mungkin saya dapat membantu" jawab si doktor itu."Saya sedang memikirkan bagaimana pula upacara pengkebumian saya nanti" kata lelaki itu."Mengapa pula ?" tanya doktor tersebut. "Saya seorang doktor pakar penyakit kelamin" jawap lelaki itu sugul…

Sunday, December 20, 2009

KL SENTRAL, TIMES SQUARE & ALAMANDA

20 December 2009 (kesakitan) -

Hye sume2.. beberapa hari lepas sgt xde mood nk update blog..
ngee.. sorie ek bg yg menunggu crite2 xbesh dr blog aku nie..

lokasi : rumah wewez wez, sri kembangan..
jam: 05:03 am (jam pc die)..

td mcm aku dah tido... tibe2 bgn trus xleh nk telelap...
seronok hari nie.. sbb......

- bgn lmbt tanpe memikirkan kerja yg akan dtg dgn belambaknye..
- mkn nasi beringin dgn kuantiti yg banyak
- mood jiwa kaco dah tukar jd jiwa kelajuan
- g KL sentral, Times square n Alamanda
- tgk ZombieLand (hahaha.. gler kelaka cter die)..
- dpt beli "something".. hope it will be so meaningful..
- skt kaki kembali pulang

Note Excited :: Byk nk taip tp xlarat nk taip sbb kaki dah semut2.. adeh2..

Friday, December 18, 2009

ABCDEFG

18 December 2009 (there is a diferent here) -

Bile aku bace bende nie aku mcm gelak sorg2.. nawie punye page lah.. primary page die..

A B C D E F G

A Boy Can Do Everything For a Girl...


if u turn it over....


G F E D C B A

Girls Forget Everything Done & Catches new Boy Again..


Sooooo... *&%$#@#$%*&.....

Note Abjad :: Nothing disturb but it just me who disturbing myself..

Tuesday, December 15, 2009

SILLY INFO SILLY KIPPIE

15 December 2009 (Sejauh Mana Kebenaranya) -

9 September.. Hee..

Sangat bersopan santun & bertolak ansur
Sangat cermat, teliti & teratur
Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik
Pendiam tapi pandai bercakap
Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati
Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur
Kerja yang dilakukan sangat sempurna
Sangat sensitif yang tidak diketahui
Orang yang banyak berfikir
Daya pentaakulan yang baik
Otak bijak & mudah belajar
Suka mencari maklumat
Kawal diri dari terlalu mengkritik
Pandai mendorong diri sendiri
Mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi) kerana banyak simpan rahsia
Suka sukan, hiburan & melancong
Kurang menunjukkan perasaannya
Terluka hatinya sangat lama disimpan
Terlalu memilih pasangan
Sukakan benda yang luas
Bersistematik


Note BulanSeptember :: Banyak yg aku setuju jek.. Banyak jugak yg aku xsetuju.. Heee


2 Februari.. Hrmm

Berfikiran abstrak
Sukakan benda yang reality danabstrak
Intelligent, bijak dan genius
Berpesonaliti yang mudah berubah
Mudah menawan orang lain
Agak pendiam, pemalu dan rendah diri
Jujur dan setia pada segalanya
Keras hati untuk mencapai matlamat
Tidak suka dikongkong
Mudah memberontak apabila dikongkong
Suka kegiatan yang lasak
Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
Mudah mempamerkan marahnya
Tidak suka benda yang remeh-temeh
Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya
Sangat berani dan suka memberontak
Bercita-cita tinggi dan suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya
Pemerhatian yang tajam
Suka hiburan dan sukan
Suka benda yang bersifat seni
Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran
Berkecenderungan pada benda yang tahyul
Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
Belajar untuk mempamerkan emosi.

Note BulanFeb :: Hrmm.. Cant say a word.. Heee.. Sangat romantik?.. *speechless*..

Monday, December 14, 2009

AKIBAT LAMBAT TIDO

14 December 2009 (Jauhkan aku dr bende nie) -




Note Kawen :: Haaa.. Korg2 kalo besok nk bersanding sile pastikan tido awal.. Kalo x.. mau keras korg nnti tahan malu..
Note Nikah :: Hehe.. kalo nk nikah pun same.. Jgn xckup tido.. Kang korg tersebut name skandel korg plak.. hee..

MARI BUNUH SETAN

14 Disember 2009 (Gaji buta) -

Kebuhsanan petang melayani perasaan..
Cuace kat luar hujan rahmat.. Besh nye..
Nek moto.. Bleh rempit2 bt aksi sesi trek basah.. hehe..
Tengah memikirkan mcmne nk blik ptg nie dgn aksi2 yg bakal aku tunjukkan kat bandar muo nie..
Ttibe... (sile suspen yer sume reader)..
1 email received.. Bace ape yg aku dpt nie.. (mood: tahan gelak)..
. . . . .
Seorang lelaki berusia lima puluhan baru sahaja kematian isteri
akibat penyakit kronik.
Jiran sekampung menawarkan beberapa perempuan
untuk dijadikan isteri dan teman hidup barunya.
Alasan mereka beliau perlu berkahwin semula memandangkan anak-anaknya sudah besar malah
tinggal jauh di bandar dan tiada orang yang akan menjaga makan, minum,
sakit, pening si duda itu.
Setelah meminta tempoh dan berfikir sedalam-dalamnya dia pun
bersetuju untuk berkahwin..
Selepas memilih dari beberapa orang calon isteri yang ditawarkan
oleh orang kampong maka dia pun berkahwin dengan seorang perempuan yang
agak muda berusia dalam lingkungan dua puluh lima tahun..
Selepas majlis pernikahan mereka pun hidup bersama seperti
pengantin baru yang lain....
Isteri barunya sering ke surau pada setiap petang Khamis mengikuti
kuliah agama yang sering diadakan secara mingguan dengan pesyarah
jemputan yang diundang khas mengajar agama di kampong tersebut.
Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau dia
menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut.
"Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu
bersatu/bersetubuh kannn... abang kann... dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor syaitan".
Kata si suami "ye kerr... tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang
sesuai untuk bunuh syaitan kann, betul tak sayanggg..." sambil ketawa.
Si isteri hanya tersenyum panjang.
Selang dua hari kemudian, si isteri berkata, "Banggg, jom kita bunuh syaitan bang...". Si suami tersenyum panjang..
Selang dua hari kemudian, si isteri berkata lagi, "Banggg, jom kita bunuh syaitan bang...".
"Tak pe... tunggula malam nanti".
Esoknya si isteri berkata lagi, "Banggg, jom kita bunuh syaitan banggg...".
Si suami diam sambil mengangguk lemah.
Esoknya si isteri berkata lagi, "Banggg, jom kita bunuh syaitan banggg... ".
Si suami tiba-tiba marah dan berteriak .... "Ayang nie nak bunuh syaitan ke nak bunuh abang...!!!"

MORAL OF THE STORY .... JANGAN CARI ISTERI MUDA KALAU TAK MAMPU!!!

Note Silly :: Siut.. Mampos aku gelak bace cter nie.. Aduhlah..

Thursday, December 10, 2009

CEPAT BAIK TAU..

10 December 2009 (I Really Mean it) -

Pagi td punye lah excited sbb tgh hari nk lunch n "her"..
so.. abes smart + wangi2 dah nie.. hee.. tetibe adik aku text ajak mkn skali..

"her": Salam. .xpe. .org xkeje pn arini. .dmam la. .
kippie: Hah?xkeje?isk. .dmam. .cianye. .mkn ubt ek. .rest ckup2. . . . . . .

:::: Sepotong msg yg wat aku gelisah sehari suntuk.. haish.. :::

Haish.. Punye lah aku wat keje cepat2 ari nie sbb nk text "her"..
Tetibe die reply die xkeje sbb demam.. (mood:sedih)..
Nie mesti salah aku gak sbb kaco die mau tido cepat..
Ayork kippie... hrmmm.. sorie sesgt.. cepat baik yer babe..

Sore org xsedap lah nk nyanyi2 nie.. So.. I just sing by blog k..
Heee... Enjoy it yunk.. =P


New Found Glory - Everything I do, I do it for You. .

Look into my eyes - you will see
What you mean to me.
Search your heart - search your soul
And when you find me there
You'll search no more

Don't tell me it's not worth trying for
You can't tell me it's not worth dying for you
You know it's true
Everything I do
I do it for you

Look into my heart you will find
There's nothing there to hide
Take me as I am take my life
I would give it all I would sacrifice

Don't tell me it's not worth fighting for
I can't help it there's nothing I want more
You know it's true
Everything I do -
I do it for you

There's no love like your love
And no other could give more love
There's nowhere - unless you're there
All the time - all the way...

Don't tell me it's not worth trying for
I can't help it there's nothing I want more

I would fight for you
I'd lie for you
Walk the fire for you
Yeah I'd die for you

You know it's true
Everything I do
I do it for you

Note Cepat Sembuh:: hoping for "her" fever go away. .

Saturday, December 5, 2009

T A G G E D F R O M S Y A I R A

05 December 2009 (This is My December) -

Balik dr anta mak n adik kat busten td.. sampi umah jek dah kebuhsanan thap tggi. .

Waaa.. mak g jumpe sedara kat singapore.. Singa ori lor.. Hee..

Kredit to Syaira coz bg tagged kat aku.. Bg byk2 lg.. Aku suke jwb tagged.. hee..



ABC ABOUT YOU QUESTS

A - AVAILABLE: single but not avaible..

B - BIRTHDAY: 30 november 1987..

C - CRUSHING ON: "her".. so crush in to her..

D - DRINK YOU LAST HAD: air suam..

E - EASIEST PERSON TO TALK TO: semua pun senang..

F - FAVORITE SONG: ramlah ram - selamat tinggal romeo.. hee..

G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: gummy bears..

H - HOMETOWN: gombak setia, kuala lumpur!!!

I - IN LOVE WITH: ehem.. ehem.. "her" lah..

J - JUGGLE: dark in nite..

K - KILLED SOMEONE: i kill her - SOKO..

L - LONGEST CAR RIDE: 8 jam kowt.. g Kelantan umah akak ipar..

M- MILKSHAKE FLAVOR: vanilla.. yeah!!

N - NUMBER OF SIBLINGS: 5

O - ONE WISH: just one?.. haish..

P - PERSON YOU CALLED LAST: "her"..

R- REASON TO SMILE: keriangan hati yg melompat2.. hee..

S - SONG YOU LAST HEARD: Sorafune - Tokio

T - TIME YOU WOKE UP: Around 7.. pg td 10pg.. hee..

U - UNDERWEAR COLOR/PATTERN: NEXT!!

V - VEGETABLE(S): Ayam goreng!!~

X - X-RAYS YOU'VE HAD: dada.. n my doctor said.. he found "her" in my chest..

Y - YOYOS ARE: POYOS..

Z - ZODIAC SIGN: libra.. sepatutnya.. Z - Zulkifly.. Apedaa..


ABOUT YOU
Spell your name without vowels: mhmmd zlkfly [apekah??]..

Least favorite color?: sky blue = sky fc!!!~~ yeah..

What are you listening to?: salam sejahtera - samudera.. ehem2..

Are you happy with your life right now?: yeah!!

What is your favorite class in school?: akaun - cikgu Irene Lau.. Heee..

Are you outgoing?: sure.. =X

Favorite pair of shoes?: lg suke pkai kasut dr kaki ayam.. hee..

Where do you wish you were right now?: SEOUL!!!! yeah!!



CANS
Can you dance?: shuffle?? can kowt..

Can you whistle?: yups.. whistle to tackle also can.. hee..

Can you walk with your toes curled?: ape kah??..



DOS
Do you believe there is life on other planets?: i guess..

Do you believe in miracles?: yup..

Do you believe in magic?: nope.. kesilapan mata..

Do you believe in Satan?: yup

Do you believe in Santa?: nope.. tipu..

Do you know how to swim?: yes..

Do you like roller coasters?: yeah!!!~~

Do you think you could handle the stuff they eat on those realityshows?: xkowt..



HAVES
Have you ever been on a plane?: yups.. to Indonesia.. meet me Cinta Bunga Lestari..

Have you ever asked someone out?: yups.. Selasa nie pun ade.. Satay2.. nyum2..

Have you ever been asked out by someone?: ade jugak..

Have you ever been to the ocean?: in the ocean also have..

Have you ever painted your nails?: woi.. nk kne kerat n bapak aku??.. aiyoo...



WHATS
What is the temperature outside?: mendung..

What radio station do you listen to?: sinar!! fly!!

What was the last restaurant you ate at?: KFC kire restaurant x??

What was the last thing you bought?: topup..

What was the last thing on TV you watched?: undian world cup.. Group G ganas..


WHOS
Who was the last person you took a picture of?: bebudak sek dato'.. g tgk fb aku lor..

Who was the last person you said I love you to?: "her"..


Note Pening :: Banyak plak aii nk jawab.. Thanks Syaira..

Wednesday, December 2, 2009

SILLY FEELING

02 December 2009 (Mixing the Felling) -

Eventhough my mood not so stable.. But i in a mood for blog.. Hee..
Hope so u all enjoying reading my blog.. Sorry for keep u all waiting..

Hehe.. sbnarnye aku bru lepas reply email client.. aduh.. Letih nk pkir ayat2 besh utk reply email nie.. Beselah hati xbunga kn.. ngeee.. (mcm xkne plak ayat td.. =P).. semlm aku offday keje sbb g JB.. Jb = Johor Baharu.. tp mmg dah baru kowt JB itu.. cpat btol membgun... Byk sbb aku g sne sbnarnye.. Bertemankan nawi jek kowt.. kapel aku n die sehari.. hahaha..

Mixing the Feeling?..

Broken Heart..
Semlm kat JB ade aku tgk sebijik kancil MIRA L5.. chantek bergaye..tp mahal.. aku miskin.. T_T
RM 12000 cash @ RM4000 down payment.. hrmmmm.. lame gak aku sembg2 tgk kete tue.. kcewa tol..
But I just got a new hope for kancil.. Hee.. "Kite beli same2, tp name die k.."

(mood: kesejukan, kelaparan..)

There are Still Hope..
Lpas kekecewaan thap amaran merah.. aku pun nekad kuar duit ribu2 knonnye nk shopping kat city square.. (pdhal xsampi separuh pun dr seribu yg ade dlm bank).. tgh jln2 kat situ.. tibe2 (mood: suspen).. aku terjumpe "smething".. it might be spesel 4 her.. i guess.. 5 6 kali kuar masuk kedai sampi akak cashier tue dah syum2 tgk aku.. akhirnye nekad kering + rilek2 kacang wat cool masuk kedai beli "something".. haaa.. yg pentg biru cair.. Ptg tue dgn dah dekat maghrib aku kasi "something".. xpyh cter r mcmne nervesnye aku kn.. xckup nafas.. siap nk semput2 dah.. heee.. soooooo glad she love it.. hope she take a good care 4 "something"..

(one new messages received; erk.. mcm tau2 aku tgh tulis pasal die..)

Note JB :: inspiration wannabe..

Sunday, November 29, 2009

AKU RINDU SAYANG KAMU

29 November 2009 (Keceriaan Ribena??) -

Salam sume.. Smile..
Tido lepas subuh, bgn pkul 9??.. heybat mukan?..
serius xngantuk.. Ape jd kat aku nie..
Hehe.. =P

Lagu black nie sedap plak kn.. Semlm r tgh lepak2 tibe2 woofer nie berbunyi lgu nie..
Adik aku doload kn.. Die bleh lyn perasaan plak sorg2 lgu nie..
Mane fair.. Mau jugak.. Kan dah aku melalak sensorg lagu nie semlm.. Hehe..
Aku ingt kejiranan mendgr sore aku semlm.. fuh..nsib bk slah org... Ngeee.. =P

Nah share lirik lagu black..
Aku Rindu Sayang Kamoo..

Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya

Apakah kau dah tak sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat di jantungku
Terasa sungguh

Chorus
Aku rindu sayang kamu
Matamu aku cinta kepadamu
Sayang kamu

Apakah kau rasa sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa sungguh

Ulang Chorus 3x

Note Kering :: Hati aku tgh meloncat keriangan lah.. nape erk??..

Friday, November 20, 2009

SILLY KIPPIE IN SILLY THING

20 November 2009 (tengah keje..boss merayau) -

Aku tgh kebohsanan yang membuak2 nie..
Pagi td.. Org len punye keje aku yg kne buat..
Haish.. Sabar jek lah.. So... Aku blas dendam r... On9 sampi balik..

Tgh aku on9, ttibe aku diperhatikan kan ramai mcm artis Hong Kong dtg malaysia..
Gelak mcm org gile sorg2 kat meja nie.. Klako lah..
Aku g bukak email org yg keje tmpt nie sblum aku...
Ade cter best.. Nah!! bce same2 jom..

**Cerita Bermula**
Tersebutlah kisah dua orang hantu.

Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,"Apsal kau ni asyik menggigil je?""Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi."Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah."Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B."Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu."Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..""Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku.
So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.""So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat."Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika,

Hantu B berkata,"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

Note Xmakan Saman :: Sengal sungguh hantu2 berikut... Wahahaha... (guling2 bwh meja opis)..
Note Syg Bini :: Perhatian kepada para suami.. Jgn lupe cek dalam peti ais dulu yer lpas nie.. Hehe..

Sunday, November 8, 2009

ONE BROKEN HEART FOR SELL

08 November 2009 -



Huuu.. jawapan yg aku tggu2 dah pun aku dpt.. chill jek kn?..

Ade sape2 nk beli hati nie?..

Hehe.. harge?.. hrmm.. 3 juta paun sterling..


Note Broken:: Aku xsuke wira..... T_T

Saturday, November 7, 2009

INJURED

07 November 2009 (meja pc bersepah......) -

Lokasi: Danau Kota & Sekitar meja PC yg bersepah..
Jam: 04:46pm..

Haish... Semlm dah g downtown danau.. shopping kaw2, 14 bju jersey team ftsal termasuk bdk milo n kitman n asistant n manager... heybat bukan?.. manager aku blanje.. ops bkn tue jek.. 7 psg bju utk competition.. gempak katak.. wane striking... hijo.. Penat giler bejln2.. dah puas snap gmbr... 1 statement dgn xsgaje kuar dr mulut "aku nk belikn teddy yg gabak nie utk gf aku lah".. dgn tibe2 kpale aku bagaikan kne gerudi ikut lubang tlinge.. tersentak mcm kne kejutan elektrik.. aku mane ade gf dowh... hehehe.. dah manager CF SKY tgk aku semcm dgn ayat xleh blah.. "ade gf dah?"..

:: Tgk aku pgg plastik tue.. kaw2.. ::

Adeh.. kippie... chilll... aku terlepas ckp dowh.. geram tgk tedy gabak giler tue.. dgn dlm wallet berbekalkn amaun yg ckup utk ke bali berpoya2, mmg bernafsu aku nk beli TAPI... silaplah mat.. baik aku beli kasut ftsal.. rilek2 kacang nk beli kasut.. TAPI.. lg kcewa.. xde yg chantik lgsung.. last2.. aku TERbeli suar 3suku dgn wane yg meriah... purple mix dgn biru.. biru+purple=purru..

Owh.. bju hijo.. suar purru.. hijau = katak.. katak purru FC.. name team ftsal yg mriah!!~ tp manager xmo tukar name team.. hrmm.. its ok.. CF SKY.. futsal kn dah mcm awek aku.. nsib bk futsal tue bkn pompuan.. kalo pompuan.. dah lame aku suh pak cik Md.Noor masuk minang.. Ehem2.. Md.Noor tue ayah terchenta k..

Owh..hampir terlupa.. mlm nie ade game.. lwn bdk Jambu.. haish.. aku meminati kete kancil jambu.. smart dowh.. Aku mau pkai kancil convert jd Daihatsu Mira.. mau!!!~
Sebut pasal kete.. aku kecewa.. things never be if i dont want to.. but.. if i cant to denied it.. thing will be as it will be.. pergh..


Note Xmemasal :: gmbar kat ats tue lah kancil convert Mira.. Aku suke.. Kalo lah aku ade kancil.. Aku nk convert jd mcm 2.. Aku xmo wira.. waaaaa...... T_T

Monday, October 26, 2009

HEPI BELATED BESDAY??

26 Oktober 2009 (ehem.. ehem..) -

Belikan tiket dpt hadiah.. huhu.. Kalo mcmnie mau belikn slalu leh?

Ops.. Readers sekalian.. Aku bru jek dpt hadiah belated besday from VIN (Very important Neighbour).. He3.. Thanks ek jiran..


Note Ulu Sungai Abong :: Chantek kn hadiah aku.. Huhu.. Baru luaran belum bau lg.. Kompem2 angau nnti.. ngeee.. =X

Sunday, October 25, 2009

AR-RASYIDEEN

23 Oktober 2009 (BBQ bestxx) -

Punye lah semangat aku dtg dr muar g serdang smate2 nk mkn bbq jek..
Berbekalkan nasi lemak utk 40 org mkn.. Mak masak td kowt..
Best + Rindu gler kat bebudak upm.. Lame giler xjumpe diorg..
Erk.. Byk muke bru yg sempoi2.. Rilek2 kcg jek gelak2 mcm dah knal lame..
Berbekal kn gitar capok.. Ktorg nyanyi2 smpi bbq dah siap utk dimkn..
Ayam n Hot dog kowt.. Peergh.. Rase nk nangis mkn.. Sedap!!!~

CPP menjadi bukti... Hahaha...
CPP tue tajuk lagu yg usaid buat..
CPP = Cinta Pandang Pertama lh kn..
Ulang2 lgu same jek.. byk sgt yg suke..
Lpas lgu nasyid.. lgu CPP lg.. Mau dgr?..


Note Ar-Rasyideen :: buat bbq bersempena kmenangan nasyid KMR.. Teruskan perjuangan whai sahabat!!~

Sunday, October 18, 2009

ISTERIKU LIZA

Abang ni, pakai tu elok-elok la sikit," kata Liza lembut sambil membetulkan pakaian Usin. Usin tersenyum memandang isterinya."Cantik isteri abang hari ni," Usin mencubit pipi Liza lembut.

"Ayah, ayah, cepat la yah," Farah dan Adi meluru masuk ke bilik kerana dah tak sabar-sabar nak bertolak pulang ke kampung. "Yelah, yelah, ayah dah siap ni."

Liza hanya tersenyum melihat suaminya itu melayan karenah anak-anak mereka yang comel dan manja. "Abang, dah lama kita tak balik kampung macam ni, ye?"

"Iyelah, maklumlah abang ni sibuk dengan urusan perniagaan. Baru kali ni abang ada peluang untuk cuti panjang." Usin berkata kepada isterinya tercinta.

Perjalanan daripada KL ke Tangkak mengambil masa lebih kurang empat jam. Farah dan Adi dah pun terlelap kat kerusi belakang. Begitu juga dengan isterinya, Liza. "Tak sabar rasanya nak tiba kat kampung," Usin berkata dalam hati.

Sedikit demi sedikit Usin menekan minyak keretanya. Semakin lama keretanya semakin laju dan Usin semakin seronok. Usin dah tak sabar untuk segera sampai ke kampungnya. Pedal minyak ditekannya lagi dan Honda Civicnya mula memecut.Usin cilok kiri, cilok kanan. Habis semua kenderaan dipotongnya. Bangga betul Usin masa tu. Terlupa dia sekejap pada anak dan isterinya yang sedang tidur.

"Eh abang, kenapa bawa laju sangat ni?" tiba-tiba Liza terjaga dari tidurnya."Tak ada apa la sayang, rileks...cepat sikit kita sampai kampung nanti." "Sabar bang, sabar. Biar lambat tak apa....jangan laju sangat bang,20 Liza takut." Liza cuba memujuk Usin supaya memperlahankan kenderaannya. "Rileks Liza?tak ada apa-apa," Usin terus memotong bas ekspres di depannya tanpa was-was.

"Haaa..kan, tengok. Tak ada apa-apa kan?" kata Usin setelah berjaya memotong bas ekspres tadi. "Sudah la tu bang." "Ha... tu ada satu lagi bas ekspres. Liza tengok abang motong dia aaa...." Usin terus masuk gear 3, pedal minyak ditekannya hingga jejak ke lantai.

Usin terus membelok ke kanan untuk memotong dan ....di depannya tersergam sebuah lori balak yang besar dan gagah dan..... BANG!!

"Usin....bangun Sin," sayup-sayup terdengar suara emaknya. Usin membuka matanya. Dia terlihat emaknya di situ. "Mana Liza mak? Macammana dengan Liza mak? Farah, Adi....mana anak-anak saya mak?" Bertubi-tubi Usin menyoal emaknya. Usin tak dapat menahan kesedihannya lagi. Usin menangis semahu-mahunya di depan emaknya.

Emaknya memandang Usin tepat-tepat. "Macamana dengan isteri Usin mak, Liza?" Usin masih terus menangis.

PANGGG!!

Kepala Usin yang botak itu ditampar oleh emaknya dengan tiba-tiba. Usin terdiam. Kenapa emaknya buat dia macam tu? "Banyak la engkau punya isteri! Kerja pun pemalas ada hati nak berbini. Tu la, tidur lagi senja-senja macam ni! Dah! Bangun pegi sembahyang!" emaknya terus merungut sambil berlalu keluar....

...Dan Usin tersengih keseorangan. Rasa macam nak masuk dalam tin biskut! Malu beb!!

Sekian.

Moral: Pandulah dengan berhati-hati walaupun di dalam mimpi


Nota Kippie :: aku amik2 bende nie mase mngulor kat office.. hahaha!!~ ::::

BENGANG

18 Oktober 2009 (peristiwa berdarah) -

Haaaa... bapak lame xupdate blog.. lgpun bapak aku mmg xgeti update blog.. huhu.. aku sgt mls mau update ats sebb tertentu... ngaaaa... sorie utk readers skalian yer... mintk maaf lah bersempena deepavali nie...

Erk.. tajuk ganas kn?.. tue utk tajuk lgu sbnarnye.. hehehe... amik lrik nie.. lagu tue menusuk plak dlm jiwa last2 nie.. dgn sore aku seakan2 akim [pahsan].. jom dgr... aku plak tgh mencari kod2 gitar lgu nie... ade sape2 mau ajar?..

:: gambar yg ade kne mngena sikit ::

Lirik Bengang
by Akim AF7

Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Biarkan ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak sanggup engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Chorus:
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin aku sanggup bersama denganmu

(ulang chorus)

Note p/s :: Besok keje mau dgr lagu nie jek lah.. Xpyh keje.. Dgr lgu jek..

Friday, October 2, 2009

PENGUMUMAN PENTING

02 Oktober 2009 (Jumaat) -

PERHATIAN!!!

Kepada semua kippie fan club (KFC).. [Perahsan]..

Jutaan terima kasih saya ucapkan dalam bersama-sama meraikan hari jadi kippie yang ke 22..

Lets c wat i did on my besday!!~

1st person to wish: Ivan Yeo (Marketing Exec.)

Hadiah: N85
Sport Rim 15"
Ikan Siakap 3 rasa
Kasih Sayang
Awek contract selama seminggu [kena setia seminggu!!]
And many more onward..

Pagi 30 Sept 2009 - Keadaaan pagi sgt biase sehingga mak saya, Asiah bte Abdul Rashid call dr S'pore utk wish hepi besday utk anak kesayangan nie.. Sesampai di office.. "Zul.. Hepi besday!!".. dr 18 staf opis tue.. Erk.. Mne diorg tau nie.. Keadaan berlarutan hingga mlm.. "Jom ikan bakar!!!".. Abah said.. Ngeee!!~ [maaf yer ika for the dinner, hav too lor].. Lalala!!~

Note KFC: Ika!!!~ balik!!!
Note 3inci: Thanks utk semua yg wish!!

Tuesday, September 22, 2009

MENATAP MATAMU

22 September 2009 (lagi 8 hari yer sume!!!~) -

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun


nota kaki :: cant stop listening t this song!!!~ shit!!~

Saturday, September 12, 2009

TAGGED FROM PATEN

ARAHAN:COPY SOALAN 1 HINGGA 13 DAN ISI KAN JAWAPANNYA SEKALI..TU PUN KALAU KORANG NI SPOTING LA NAK JAWAB SEMUA SOALAN MEREPEK NI..



1-SIAPAKAH ANDA?
Muhammad Zulkifly Bin Md.Noor. Beliau merupakan anak keempat hasil perkahwinan Md.Noor Wahasan dan Asiah bte. Abd. Rashid. Beliau merupakan seorang pekerja kilang yang masih tercari-cari pekerjaan yg sesuai dgn perwatakan beliau yg lincah serta menarik itu..
http://emo.huhiho.com




2-KELEMAHAN ANDA YANG ORANG LAIN X PERNAH TAHU?
Kelmahan yg saya rasa diperoleh oleh kippie. Beliau mempunyai perasaan dendam yg sgt2 kuat sehinggakan beliau sanggup mencederakn diri sendri utk kepuasan diri sendri.
http://emo.huhiho.com


3.KELEBIHAN YANG PALING BANGGAKAN DALAM DIRI ANDA
Beliau seorg yg tidak mempunyai kelebihan.
http://emo.huhiho.com



4.ANDA MEMPUNYAI KEKASIH?
Beliau bukan tidak mahu ada kekasih tetapi kekasih yg tak mahu ade beliau.
http://emo.huhiho.com




5.ADAKAH ANDA CANTIK/HENSEM?
Beliau tidak dpt menilai diri sendri. Mak beliau tidak bagi.
http://emo.huhiho.com




6.KISAH CINTA YANG PALING SEDIH YANG PERNAH ANDA ALAMI?
Beliau ada insan yg plg disayangi selepas keluarga dgn fwen dulu, tp hanya tggal kenangan. Atas kebodohan diri beliau sendri.
http://emo.huhiho.com




7.KENANGAN YANG X BOLE ANDA LUPAKAN?
Pertandingan nasyid di UKM dan UM.




8.APAKAH PEKARA TERBURUK YANG PERNAH ORANG LAIN LAKUKAN TERHADAP ANDA?
Kawan-kawan tidak mengajak bersama utk berKaroke.
http://emo.huhiho.com



9.HADIAH PALING BEST PERNAH ANDA TERIMA?
Beliau mempunyai hadiah yg sgt2 berharga iaitu.... Kasih syg keluarga dan kwn2 yg sgt sporting.. [tiada nilainya]..
http://emo.huhiho.com



10.SERTAKAN 1 GAMBAR ANDA YANG PALING HODOH SAMPAI SEMUA ORANG BOLEH MUNTAH



11.SERTAKAN 1 GAMBAR ANDA YANG PALING MENARIK SAMPAI SEMUA ORANG BOLEH TERTAWAN.
Tiada.

12.SILA SENARAIKAN 5 PERKATAAN YANG MENGGAMBARKAN BLOGGER YANG MEN "TAG" ANDA.

  • Jiwang
  • Hati Bunga2
  • Baik
  • Sporting
  • Xckup Umo

13.BYE2..SINI SENARAI ORANG YANG AKU NAK TAG:

  • Sy org terakhir yg jwb.. kn dah btau tagged2 awal2 nie..

(sertakan skali emotion...)

dari saya yg suka mnjwb tagged n mengtagged org..hahahaha

JUST FOR YOU DEAR!!!

Friday, September 11, 2009

SETIAP MALAM ADALAH MALAM PERTAMA

11 September 2009 (bestny dah nk raye!!!) -

Ckuplah kippie nk mara2 buat ape.. ko xdpt ape2.. [ayat tenangkn diri]..
Haaa.. Korg bloggers.. Kalo rase nk slahkn aku ke..
Rase mcm nak tunjuk baik dpn aku.. Silelah!!!..

Aku tujukan crite nie utk org yg btol2 nk kwn dgn aku... Korg mmg best!!!..
Aku bru dpt td kat opis.. Gelak aku bce.. Enjoy!!!


Pengantin Baru dan Gangguan Kesihatan [tajuk cerita]..

Sepasang pengantin baru mengalami gangguan kesihatan. Setelah diperiksa dengan teliti, doktor memberitahu perkara itu disebabkan oleh hubungan seks yang terlalu kerap.

"Untuk sementara waktu ini, anda berdua dinasihatkan supaya menghadkan kegiatan seks. Sebaiknya dua kali saja seminggu sahaja. Untuk memudahkan mengingat, saya sarankan untuk melakukan hubungan ini hanya pada hari yang bermula dengan huruf S, iaitu Selasa dan Sabtu," saran doktor.

Akan tetapi pada malam ketiga berpuasa dari membuat hubungan itu, si suami tidak dapat lagi menahan nafsunya lalu mencumbui isterinya yang sedang tidur sehingga isterinya terjaga.

"Hari ini hari apa bang?" tanya si isteri.

"Sumaat"

Note merana :: Punyalah kemaruk.. Adeh.. Ade jugak org mcm nie.. Tp xpelah kn?.. Halal tue..

A WITCH WITH ANGEL FACE

Aku sgt sakit hati...

Ko pndai mintk belas kasihan org len..

Supaya semua org salahkn aku kn?

Biarlah.. diorg xtau..

Yg tau hnye ko n aku..

Aku xkn maafkn ko wlaupun ko ltak pisau kat leher aku..

Ko letakkn kesalahan 2 semua utk aku tanggung sorg kn?

Yer!!! aku ckup terseksa..

Slagi aku hidup, ko akn hidup dlm maki hamun aku setiap hari..

Tak dapt cara kasar, cara halus aku balas..

Jd.. baik ko doa aku mati.. mgkin ko akn bahgie..

Ko hanye iblis bertopengkan malaikat..

Kononnye baik.. canang 1 dunia yg ko baik.. aku jht..

G mati lah!!!.. biar sejuta crite ko tabur...

Aku ttp kat sni..

N aku ttp KIPPIE...

Sunday, September 6, 2009

TAGGED FROM LYNNA


06 September 2009 (Besok keje.. Xmau)...

:: xde kene mngena dgn tagged ini.. Sekadar hiasan ::

1. Beside ur lips, where is the favourite spot to get kissed?
ape cter cium2 nie.. eeeuuuwww... hehe.. kompem lah kat.. haaaaa...

2. How did u feel when u woke up this morning?
alamak!!!.. xdpt tgk argentina vs brazil.. sape meng ek?..

3. Who was the last person / people you took photo with?
aizu.... anak sedara aku.. hehehe...

4. Would u consider urself spoiled?
nope.. maybe.. i dont know..

5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
xphm soklan.. ty bhase melayu bleh x?..

6. Do you want someone to be dead??
haaaa..

7. What does your last text message say?
"owh.. yeke?.. xtau lah".. to UPM kwn zul

8. What are you thinking right now?
nk sahur ape ek bsok?..

9. Do you want someone to be with you right now?
nope... haaa.. my nephew.. cute nye!!!!

10. What was the time you went to bed last night?
5.30am.. lpas sahur

11. Where did you buy the tee you are wearing now?
ayah aku beli.. kat mane ntah.. ty abah ek..

12. Is someone on your mind right now?
yes.. my Nur Kasih..

13. Who was the last person who text you?
UPM kwn zul.. i know her in UPM..

TEN Lucky Person to do this quiz.
Semua dah jwb.. Aku manusia terakhir dpt tagged nie.. Thanx and credit 4 lynna... Semangat!!!..

HANYA MENCUBA

06 September 2009 (terpengaruh Biela!!!) -
Antara Cinta dan Persahabatan.... (semestinya aku bias persahabatan)..


Cinta..
Kadang-kadang ada, kadang-kadang tiada..
Kadang-kadang bahagia, kadang-kadang merana..
Kononya "hanya dikau yang ku cinta"..
Kononya "my love is only for her"..

Hakikatnya... "You are my 2nd skandel lah dear!!"


Persahabatan..
Kadang-kadang ada, dan sentiasa ada..
Kadang-kadang bahagia, kadang-kadang sengsara..
Adatlah manusia.. "Tak semua yang kita lakukan sempurna"..
Bermaafan sesama kita?.. Kan dapat pahala...
Silaturahim dijaga.. Amalan mulia..

Hakikatnya.. Bak kata kawan saya..
"Kalo kau mati nanti, siapa yang usung kau kalau bukan diantara kami semua?"..


Cinta...
Kalau bahagia.. "You are mine forever!!"..
Kalau merana.. "Rasa macam nak bunuh aje dia!!"
Setiap hari nak kena mesej aja..
Kalau tidak mesej nanti.. kata dia.. kita tak setia..
Kononya kita main kayu tiga..

Hakikatnya.. Cinta..
"Tak ada kerja lain ke?.. Kan masing-masing ada kerja"..


Persahabatan..
"Kau bahagia, aku bahagia"..
"Kau merana, aku berduka"..
Pakat kawan ramai-ramai.. Macam mana nak tolong dia?..
Susah senang dikongsi bersama..
Kalau tak reply mesej pun tak apa..
"Tak ada kredit agaknya!!"..

Hakihatnya.. Persahabatan..
Indahnya saat kita bersama.. Saat yang tak mungkin ku lupa..


Nota Silly :: Sebenarnya aku terpengaruh dgn blog biela.. Haaa..

Nota "jauh disudut hati" :: Mungkin saat aku bercinta belum tiba.. Dah takde yg suke.. Aku xrase ape2.. Kne tinggal?.. Mak kn ade.. "Mak!!.. crikkn jodoh acik yer!!".. Haaa..

Nota Saat Terindah :: Sgt rindu kengkwn kat upm!!!.. Aku sentiasa akn mendoakan kejayaan korg.. Kite jumpe lagi k.. Bler semua dah seng..

Saturday, September 5, 2009

LATEST GADGET

05 September 2009 (huh?.. dah sept?..) -

Ntah mcmne.. ttibe ade 2 gadget nie kat umah aku.. aduh.. heybat sungguh.. aku sgt mengagumi gadget2 nie.. [mngeliurkn air liur]..



Nota Teknologi :: Aku kompius.. mcmne dua gadget nie.. bleh sampi kat umah nie?.. abah!!!.. abah beli ke?.. [buat2 ty?]..

Sunday, August 30, 2009

PAK CIK TUA DAPAT ANAK JIRAN!!!

Aku ingt nk menuntut dgn pak cik nie.. meh bace!!.. hahaha...

Pada satu hari, seorang lelaki tua berumur 75 tahun telah berjumpa dengan
seorang doktor untuk membuat analisis kesuburan dan jumlah kandungan
sperma yang ada dalam air maninya. Kemudian doktor itu pun memberikan
sebuah botol lalu berkata,

'Pakcik ambil botol nie, esok datang balik jumpa saya bersama dengan
contoh air mani pakcik kat dalam botol nie ye.'

Pada keesokan harinya, lelaki tua datang kembali bersama botol yang
diberikan oleh doktor itu semalam. Tapi doktor tu tengok takde apa pun
yang terisi kat dalam botol tu, kosong jer. Doktor tu bertanya ler kat
orang tua tu, 'Apsal pakcik tak isi contoh air mani pakcik dalam botol
nie??'.

Lelaki tua tu pun menjawab, 'Tuan doktor, ceritanya begini, pada mulanya
tu, saya guna tangan kanan saya, tapi tak dapat jugak. Kemudian saya
gunakan plak tangan kiri, pun tak dapat jugak. Kemudian saya suruh isteri
saya tolong. Isteri saya guna tangan kanan pun tak dapat, tangan kiri pun
tak dapat. Kemudian isteri saya pakai mulut plak, tak dapat jugak. Pas tu
dier gunakan gigi, pun tak dapat. Susah betul, sebab kami dah habis
ikhtiar, saya panggil anak perempuan jiran sebelah rumah kami, dier pakai
tangan dengan mulut jugak, pun tak dapat-dapat jugak', terang lelaki tua
tu.

'APA??? Awak mintak tolong dari anak perempuan jiran awak..???', tanya
doktor tu terkejut beruk. Lelaki tua tu pun menjawab lagi,
'Ya., betul tuan doktor, bagaimana kuatnya kami cuba, tapi masih jugak tak
dapat nak bukak TUTUP BOTOL nie!!!'...

Nota Heybat :: Terkena x?.. wahaha!!~

AIDS!!

Seorang gadis berusia 20-an menemui Dr. Tim, seorang doktor pakar jiwa......

G>"Doktor, saya merasa amat marah pada kekasih saya sehingga saya
memanggilnya lelaki bangsat. Ada kalanya saya rasa dia keterlaluan, dan
ada kalanya pula saya rasa memang patut saya memanggil dia seperti itu.."
D>"Hmm. panggilan itu memang hinaan yg agak melampaui batas untuk
seseorang.. tapi, mungkin kamu punya sebab tersendiri memangilnya
demikian. Ceritakanlah kpd saya agar saya dapat membantu.."
G> "Ya memang ada.. pada satu malam kami berduaan dalam kereta
di tepi pantai.Dia pegang tangan saya."
D>"Dia pegang tangan kamu seperti ini?" dr Tomi memberi contoh.
G> "Ya. seperti yg doktor lakukan"
D> "Kalau hanya ini, tidak sepatutnya dia dipanggil bangsat. Itu tandanya
dia tidak mau berpisah dgn kamu..."
G> "Kemudian dia merapatkan badannya k epada saya dan memeluk
bahu saya..."
D> "Dia lakukan seperti inikah?"
G> "Ya. seperti inilah dia peluk saya doktor.."
D> "Itu bukan bangsat, itu tandanya dia mau sentiasa berdampingan
dgn kamu" kata dr Tomi.
G> "Kemudian dia cium saya."
D> "Dia cium kamu seperti ini ?"
G> "Ya. Ciumannya sama seperti yg doktor lakukan."
D> "Kalau sekadar ciuman seperti ini, masih belum boleh dipanggil
bangsat, itu tandanya dia sayang kamu, kan ?"
G> "Kemudian dia memasukkan tangannya kedalam baju saya & meraba2
saya doktor.."
D> "Dia lakukan seperti ini kah?"
G> "Ya, seperti yg doktor lakukan inilah cara dia memperlakukannya. ."
D> "Itu bukan bangsat, itu tandanya dia mau membelai diri kamu.."
G> "Kemudian dia menanggalkan semua pakaian saya satu persatu.."
D> "Adakah kamu membantah tindakannya? "
G> "Tidak, saya merelakannya sebab saya sayang dia.."
D> "Dia tanggalkan pakaian kamu seperti ini ?"
G> "Ya, sampai saya telanjang bulat seperti ini doktor..."
D> "Itu masih belum layak dipanggil bangsat, kerana dia sememang
ingin mengenali diri kamu sepenuhnya"
G> "Kemudian dia mencumbui saya lalu melakukan hubungan seksual
dgn saya dok..."
D> "Dia lakukan seperti yg kita lakukan tadi kah?"
G> "Ya. Memang itulah yg dia lakukan ketika itu"
D> "hmm, itu juga masih belum boleh dipanggil bangsat. Itu tandanya
dia memerlukan kamu kan !"
G> "Tapi kemudian dia memberitahu saya bahawa dia sebenarnya mengidap AIDS"
D> "HAH?? CELAKA KAMU!! DIA..MEMANG .. BANGSAT!!..
BANGSAAATTT! !!!.. LELAKI BAAANGSAAAAAAAATTTT TT!!!!!!! !......"
Waduh mati gue .brengsek itu jantan .

Nota Cover :: aku bukan pemikiran biru k.. cume kelako gak r bace bende2 nie.. mcm terkena ade gak.. hahaha...

LINE 7

30 Ogos 2009 (dah nk merdeka nie..) -

Cerita ku bermula begini.....

Di tengah2 kekenyangan lepas buke pose td.. "achik.. jom ikut abah g bandar".. kate bapa ku..

Beberapa minit kemudian.. "Jom g al-ikhsan.. nk tgk kasut".. kate ku pule.. "ok lah.. abah blanje ko kasut".. ngaaaaa~ aku mule2 mngidam nk amik kasut nike tempo.. tibe2, ayah aku mint pulak n kasut Line7 nie.. tgk kat bwh tue yek..


Hijau tande GreenPeace.. wahaha~ kasut nie aku xmint sgt pun.. cume aku xsampi hati nk tolak minat ayah aku plak.. dah ayah aku suh beli kasut nie.. tanpe paksa lah.. aku sambar jek lah.. adik aku dpt sebijik mcm aku gak tp warne putih.. size same.. 8.. ngaaa.. bertuahnye sizee.. tgk kasut adik aku plak yek..


Huh.. samekn?.. tp adik aku dpt sarung tgn keeper.. aduh.. xpelah.. aku xkisah pun.. jnji dptkasut.. td dah men gune kasut bru.. dah score 5.. waaaa~ [heybatnye kippie].. hahaha... nie aku upload lg gmbr utk tatapan semua (18sx)..


Nota SKY25 :: aku xterer pun men tp nape ntah ayah aku nk belikn.. aku sapu lah.. hehehe..

Thursday, August 20, 2009

AHMAD AIZUDDIN

20 Ogos 2009 (kecik, comel, cute!!!) -

Kisah keluarga ku tercinta.. Episod 8.. [huh? dah 8?]..



haaa... nie die bdk kecik yg cute itu.. name die Ahmad Aizuddin bin Ahmad Khairul Anuar [owh.. pnjgnye name ko ].. cute mcm sape ek?.. [ttibe dgr sore org trauma.. "kippie!!!"].. haish.. time kaseh.. xtau plak aku cute.. ngeee~ [sile muntah kn ape yg anda mkn td].. sgt bising mulut die.. tp sepatah pun aku xphm kecuali... "acik!!".. yeah.. name aku tue..

:: cute kn ::

nota terajang :: budak kecik ini lahir same bulan n aku.. ngaaa!!~ sembilan.. same cute jugak.. lalala~ [2.9.2008]

Wednesday, August 19, 2009

MARKETING COORDINATOR

19 Ogos 2009 (Puase!!!.. xsabarnye!!).. -

Episod 2: Kippie kerja?.. [kumpul duit kawen]..

:: Ngantok sampi dlm tandas office yg cantik tue aku snap!!! ::

Hai sume reader!!.. hope u all sihat2 sokmo.. thanx sbb sudi lg bace blog aku yg xbest sgt nie [pdhal best amat].. hehe.. sorielah xupdate sgt.. buzy lah.. mcm2 benda nk wat.. dpt on9 pun bkak jap jek.. tue pun men fb.. ngaaa!!~

huh?.. owh2.. gmbr kat atas tue [yg smart2] bukan model iklan toilet tau.. tue ialah aku yg bosan sgt mase hari ke3 keje.. xde keje lg mase nie.. [tlg jgn angau dgn gmbr tue k].. masih dlm orentasi.. huh?.. mcm kolej plak.. hahaha.. serius.. orientasi yg sengal.. geram jek aku tgk abg sebelah nie men fb kat tmpt keje.. aku xleh r.. xkompem lg keje nie.. 3 bulan percubaan..

positin mase apply : executive [wateva exec also can lah]..
position diberi mase interview : shipping koordinator..
position mase 1st day dtg keje: marketing coordinator..

haish.. poning aku dibuatnye.. org nie ckp len.. jumpe boss besar ckp len.. ops.. lupe nk ckp company ape.. [aku xkn btau sbb aku nk rahsiakn company nie].. hahaha..

marketing director [mr. lee] : jull, [spttnye zul].. u bleh tlg buat report customer complaint x?
aku [kippie seperti gmbr diatas : ok mr.lee, i try my best..
mr. lee : ok.. good.. nnti u email i k [email gne intranet k]..

beberapa minit kemudian.. [sempt curik chewing gum brother sebelh]..

kippie : boss.. dah dpt x coustomer complaint i?..
mr. lee : dah2.. ok.. good u punye format nie.. nnti u buat mcmnie lg k..

yahoooo!!!!.. terbaik.. format yg aku hentam jek.. hahaha.. boss.. up gaji i tau bler kompem.. ngeee!!~..

korg doakn aku kompem k keje nie.. dkt n umah.. gaji pun ok.. doakn yek..

nota bersepah :: air-cond office mcm kat kutub utara lah.. nsib baik lengan pnjang..




Saturday, August 15, 2009

BANYAK NAK UPDATE!!..

15 Ogos 2009 (Merdeka!!!!).. -

Banyak nye aku nk update..

Xtau nak mule dr mane?...

Ape nie... banyak2...

Nantilah aku crite..

Setiap crite ade intro.. Ngee~

Aku dpt teddy 4 convo... (thanx lynna)..

My convocation?..

My missing part of life?..

My latest occupation.. Shipping Coordinator..

Kena blaja speaking?.. Wat the F?..

My latest family?.. Nur Irdiena.. Welcome to kippie's family..

:: Nur Irdiena binti Khairul Azman ::

My master?..

My Smiley Miley?.. OMG!!!..

Note Sepah2 :: Pening aku byk bende kena taip bberapa hari nie..

Friday, August 14, 2009

TERIMA KASIH SEMUA!!

14 Ogos 2009 (Pagi yang menyakitkan) -

Entry nie mungkin lain dr kebiasaan.. Im serius k..

Dr kecik sampai sekarang, aku asik menyusahkan orang jek.. Menyusahkan mak, abah, along, kakak2, kawan2, cikgu2... Hrmmm... Hari nie... Terima kaseh semua..

Kalo xsebab getah paip yang mak aku sebat aku dulu...
Kalo xsebab tali pingang pegawai JPJ tue...
Kalo xsebab penampar sulung along aku...
Kalo xsebab belaian kakak2 aku..
Kalo xsebab bantuan kawan2 aku... Gelak tawa.. Tangis..
Kalo xsebab cikgu disiplin aku heret g bilik disiplin..
Hrmmm...

Mungkin aku akan menyusahkan anda semua lagi..
Tp sebelum tue.. Terima Kaseh semua..

Aku sgt bersyukur dgn apa yang aku ada sekarang..
Ape yg dapat.. Yg aku peroleh..
Family penyayang..
Sporting Fwen n Cikgu2..
Hrmmm...

Note (Nota) :: Mungkin kewujudan aku satu beban bagi sesetengah pihak... Hrmm..

Sunday, August 2, 2009

AKU DAH MAJU!!.. YEAH!!

2 August 2009 (Huh?.. Dah Ogos?) -

Assalamualaikum.. Hehe.. Aku sgt ketinggalan zaman.. Tgk2 tarikh dah ogos.. Apakah.. Aduhlah.. Nak kne pasang bendera nie.. Bendera Johor!!!.. "Allah selamatkan sultan.. Anugerahkan kan dia segala kehormatan...."

Ehem2.. ttibe aku jd sgt patiotik nie.. Hah.. Td aku g klinik sbb anto ank sedara aku demam.. Aduhlah.. Knape perlu demam time2 mcmnie?.. Nsib bk doktor sahkn xde sbrang penyakit len slain dmam..

Haaa.. Kembali topik asal.. Aku dah maju sbb dah ade Cbox!!!.. Korg leh r komen kat dlm tue.. Mane2 yg berkenan, nak isi borg.. pun bleh dptkn kat dlm cbox tue.. tulis jek ape2.. Heeee~..

Note Book :: Aku sgt mental.. Jgn biarkan diri anda diselubungi mental mcm aku.. Pyh nk ubat..