Saturday, June 20, 2009

BELAJAR @ KERJA

Sabtu (20.06.2009) - Jam pkul 5:36am. huish. aku dah xpham dgn mase tido aku nie.. tido lepas subuh [walaupun aku tau xbgus tido lpas subuh], bangun lepas zohor.. setiap ari mcmtue. aku dah xpaham dgn diri sendiri. mcmne kawan aku ckp die knal diri aku nie. aku sendri xknal [dalam dilema nie].. nie sume disebabkan satu soklan aje. Belajor @ Pekerjaan?

Belajor:
- aku sambung lg 2thn jek, lpas tue aku dah ade master.[MBA @ MS]..
- lepas grade master gaji dah lebih rm2k.[sebulan seribu simpan wat kawen.. hehe.]
- nak kene pakai byk duit nie. [mase aku degree pun nak byr yuran, family aku dah gadoh2.]

Pekerjaan:
- takde keje yang nak kat aku. [puas dah crik,semua yang aku kenal semua aku dah call]
- kalo ade pun xde kene mengena dengan degree aku, [mcmne nak crik pengalaman..]

uish.. mcmne nie.. kengkawan semua dah ade perancangan. aku tak nampak lagi nie. xsabar dah rasenye nak bagi mak & abah duit gaji aku.. "mak..amiklah duit nie buat belanje".. nie ayat yang aku nak gune biler aku dah dapat gaji pertama aku. tp sebelum tue. ade bende yang aku akan cakap dulu.. "mak.. tengoklah sijil degree achik nie, achik dah abeskan degree nie.." [wah.. aku rase nak menangis nie].. aku dah r malas dulu. UPSR, PMR, SPM, MATRIKULASI.. bende2 nie xpenting sgt bg aku dulu.. merempit sane sini. lumbe haram. abeskan rm2k utk bikin moto.. mak sampai malu.. orang kampung citer pasal aku.. tp ntah knape aku rase aku bile aku dah masuk UPM dulu, ade bende yang aku kena buktikan kat family aku yang aku bukan mcm dulu.. aku harap aku dah tutup mulut penduduk kampung aku skang.. hahaha.. "nie kippie lah, bkn mat rempit lagi.."

tapi soklan Belajor @ Pekerjaan?

menyemakkan kpale aku lah.. tido xnyenyak.. mkn xkenyang.. isk..
kawan2.. doakan aku pilih jalan yang terbaik untuk mase depan aku dengan masa depan family aku yer.. Amin..

1 comment:

Silly Kippie said...

boleh pun nak komen..