Friday, June 19, 2009

HEPPI BESDAY FARAH!!

Selasa (16.06.2009) - "Mental!!".. perkataan nie yang aku slalu guna lepas kumpulan futsal aku kalah. tengah sibuk2 kutuk sesame sendiri..mayun.."kippie,jap lg besday farah.. jom wish same2".. aku ttibe tringat yang kwn sekelas aku mase form4 sambut besday die bsok. lepas jek aku mintk nbr celcom farah, "slamat ari jadi weh, dah tua dah ko, smoge bahgia ke anak cucu, hahaha"..

Pagi yang hening, aku dikejutkan dgn panggilan dari "Sedar_Farah".. demikian adalah perbualan aku & farah :

Aku : Hello. Ade ape call aku pepagi nie?
Farah : Pagi ape nye dah pkul 10 lbh dah nie..

Setelah sekian lame berbual..

Aku : Ko kne belanjer mkn nie..kn besday ko.. kat mane ko nak blanje? hehe..
Farah : Aik? aku plak ke nak kne belanje?.. korg r blanje aku sbb ari ni besday aku..
Aku : Ala..tu style lame.. ko blanje yer aku tggu..
Farah : Korg lah blanje.. aku punye besday..

Pertelingkahan itu masih lom selesai sampi talian diputuskan..hehe.. tiba-tiba, hp aku dikejutkan dgn msg dari "Sedar_Mahyuddin".. "kippie, mlm nie dtg rumah farah..die blanje mkn kat umah die".. gembiranya aku dgr brite org nak blelanja makan.. aku pun trus bersiap g rumah besday gal, kami pun sibuk dgn sesi fotography, sakat-menyakat, paling teruk kene mlm tue alip (mr.muscle).. ksian aku tengok die.. hahaha.. selepas 3 pinggan aku bedal mihun n 1 pinggan kek coklat [bestnye plak ai..lapa] sesi photography secara beramai2 pun dijalankan.. [usop, bob, alham, tayan, alip, aby, kippie, mayun, amy, nabihah, lia, farah, ank lia & adik farah] gelak sakan amik gmbor sampi xingt yg mak ayah die ade kat tepi.. hehe..lpas puas ktawe,aku tgglkn kengkawan dgn janji nak men bowling bsok.. [yeah!!..lamenye xmen bowling]

Rabu (17.06.09) - Pukul 2 aku dah tunggu kawan-kawan, mane diorg nie, lame dah aku dgn faiz tggu. tempat janji : bowling muar. hampir setengah jam aku tggu brulah dapat main. pergh.. dah lame xmain, bowling2 yg cntik2 tue, sume aku humbam ke longkang.. hehe.. tp 2nd round aku serius sikit.. kalah tipis dgn mayun [wakil sek aku dulu].. dpt nbr 2.. aku ingt dah power dah aku nie.. haha.. poyo.. lpas men bowling.. g karoke sampai serak2 suare. rock kapak pilihan hati.. hee. lpas tue, mkn ABC kat tanjung emas [tempt cina mati bunuh diri minggu lepas].. sedap.. aku minum sirap bandung jek sbb liur tgk sebelah meja tu minum. abes sesi bual-bual dgn faiz,mayun & farah.. kitorang pun balik.. dengan harapan nak g jogging besok pagi..

Khamis (18.06.09) - Nak joging?.. sume atas katil tido.. lalala~