Wednesday, June 24, 2009

I tahu I bukan lelaki idaman U, tapi U wanita idaman I !!

Rabu (24.06.09) - Wooo.. jam pukul 4:51am.. ape kes aku boleh terjaga nie.. baik2 nak tido terus terbangun? angau?.. tak mungkin.. wahahaha~ korang sume mesti nak tau kan ape penyebab musabab yang buat aku bangun lantas menulis nukilan yang tidak seberapa nie.. selamat membaca yer.. Opss.. Trime kaseh sbb membace.. (shy)

Ape ayat-ayat best aku nak gune nie mase nak mengurat die?..

Situasi 1: [zaman atok aku bercinta dengan nenek aku]

Bibirmu merah bak delima, hidungmu mancung bak seludang”..
[erk.. mesti die ingat aku nie bace sajak kn?]

“Kau cantik bak bulan purnama
[aduhlah.. bulan tu cantik ke? ade kene penampor jugak dengan 'die']


Situasi 2: [ayat mengurat berlapik]

“I suka wanita ayu, lembut dan berbudi pekerti tinggi”....“macam U
[mesti 'die' cair kan?]

“Saya sedang mencari calon buah hati dan jika berminat bolehlah mohon”.
[kalau die mohon ok lah kowt.. kalo die reject?]

:: ayat-ayat macam nie boleh lah aku gune untuk kecemasan.. kalo lah 'die' reject.. aku sambung jek ayat nie.. “I bukannya tuju kan ayat itu pada U


Situasi 3: [ayat mengurat romantik]

“I baru faham erti cantik apabila melihat wajah you
[sumpah aku tak akan pakai ayat ni.. biar lah depan aku tu lisa suriani]

“Bertemu dirimu umpama mimpi indah yang mengasyikkan
[aduhlah.. macam mana aku boleh terpikir ayat ni]

“Seribu mawar tidak dapat menenggelamkan kecantikan sekuntum mawar idaman hatiku”
[akibat banyak nyanyi lagu rock kapak lah nie.. aduhlah]

:: aku bukan tak berani nak guna ayat-ayat macam ni.. tapi kalau aku guna, ada pulak 'die' cakap aku gila.. ada ke orang gune ayat2 mcmnie lagi?.. huish~


Situasi 4: [ayat direct]

“Agak-agaknya bila kita boleh couple”
[wahaha~ nie ayat nabil nie]

“I tengok U ni sesuai sangat untuk jadi teman I. I berbesar hati kalau U setuju”
[apa reaksi die kalau aku cakap macamni?]

“I tahu I bukan lelaki idaman you, tetapi you wanita idaman hati I”
[aku rase aku nak gune nie lah nanti.. walao~]

:: ayat-ayat ni memang sesuai kowt kalau orang yang jenis macam aku nie?.. tunggu dan lihat ye?.. huish.. gentle sangat nie..


Situasi terakhir: [situasi aku sendiri]

“kenapa perlu mengurat dengan kata2, kan bagus kalo kata2 tu kite tukar jadi perbuatan?”
[cakap.. cakap.. semua orang boleh cakap]

“Saya tak pandai mengurat, taklah sehensem mana, siapalah yang sudi
[guna ayat nie lagi selamat, tunggu green lite, baru guna ayat direct.. kombinasi yang bagus kowt~]

“betul ke orang cakap lagi direct lebih power?.. kalo macam tu U nak x terime I jadi bf U
[aku kombine kan lagi situasi dengan situasi]

:: dah macam2 ayat aku pikir, aku bace, aku copy dan aku paste.. gile lah semua nie.. nonsence..


Situasi lagi akhir dari terakhir:

“Mak~ mak lah tolong carikkan jodoh untuk acik.. boleh?”
[lantas dengan selambe jek, mak aku pun jawab....]

“Keje lah dulu.. nanti mak tolong rekemen anak mak cik tue
[huh.. kan senang~]

:: lain orang lain style.. tp aku sangat2 yakin dengan pilihan keluarga.. anak mak ke aku nie?.. wahaha~ lantaklah ape orang nak kate..


nota untuk tatapan semua:
karya nie ditaip untuk bacaan jek.. bukan situasi aku.. wahahaha~

::komen erk::

4 comments:

Lynna said...

kippie~~ sapekah beliau??? agagagaga~ dahsat... no.4 is the best meh... hehehehe~ mengong..

Silly Kippie said...

hahaha~ owh2.. nnti kalo ade calon stret i gune nbr 4... wahahah~

SITI RABIATUL AISHAH said...

ko nye karya ni terhsil melalui konsep kebuhsanan melampau..

Silly Kippie said...

to rabi: wahaha.. aku terjage dr tdo lah