Monday, June 22, 2009

SELAMAT HARI BAPA!!!


Abah dan Along [Slamat hari bapa!!!]


Isnin (22.06.09) - Semalam hari bapa (Ahad).. Ape aku buat ek?..

Pendahuluan :

:: sebenarnye aku xpernah smbut hari bapa sebelum nie ::
:: sbb family aku xbiasekan sambutan nie ::
:: aku mule pentingkan hari2 mcmnie bler aku balik dr kursus BPR ::
:: dlm kursus tue die bleh wat sedih pasal parents kite ::
:: air mata jantan aku pun sebaldi berjurai, memg xleh thn ::
:: balik dr kursus tue, aku pun mule simpn duit utk hadiah bapak aku ::
:: sampi mggu kejadian [dlm tahun 2007 kowt] ::
:: aku bg hadiah kat bapak aku, terperanjat nye adik bradik aku n mak aku skali ::
:: wahahaha.. aku dah mulekn revolusi utk sambutan hari bapa dlm family ::

Isi-isi Penting :

To ABAH~

Acik nak ucapkan selamat hari bapa untuk abah buat kali ke 3 [bru 3 kali sambut].. acik nak ckp jugak bende2 yg acik dah ckp sebelum2 nie.. acik berterima kaseh sgt kat abah sbb membesarkan acik dgn penuh kasih sayang walaupun acik terpakse kongsi kasih syg tue dgn 8 beradik yg len [3 beradik tiri].. abah tetap lyn kerenah acik walaupun acik nakal [dulu2 mak ckp, aku lah plg selalu kejutkan abah aku tgh tido, g tgkap ikan kat lonkang, g men sampai semput2, abah lah yg bawak aku g hospital, rosakkan raket2 abah, byk lagi lah].. acik mintk ape aje msti abah usahakan.. tp acik jnji acik xkan mensia2kn pengorbanan abah selama nie.. acik harap abah puas hati dgn pencapaian acik skang yer.. nie jek yg mampu acik buat dan insyaAllah acik akan terus balas jasa abah lagi.. Xde ape yg acik mampu nk bg abah sekarang nie.. ape yg acik mampu, bulan 8 nnti acik nak abah tgk acik konvo ye.. nie jek yg acik tmampu bg kat abah sekarang.. lpas tu kite bergambar 1 family dan acik nak abah pkai jubah konvo tu nnti tau.. Achik sayang Abah!!!.. [berjurai lagi air mate aku.. lalalala~] acik bangge sgt sbb dapat name yang 'bin' kan name abah.. Terima kase yek..


Penutup :

10 Things U should & must know about my lovely father~

1. His name is Md. Noor Bin Wahasan
2. Very da Sporting person [beli Hp baru, lpas tue suro aku pakai.. sgt baik kn?]
3. Like to Play golf a Lot [terer tau, byk hadiah kat umah nie sbb ketereran beliau bermain]
4. Lovely
5. Favorite brand is Crocodile [aku pernah bg sehelai baju crocodile raye thn lepas, tp beli kat Petaling Street jek]
6. Hardworking & Hensem [turun kat anak die lah kn?.. tp aku hensem lagi sbb kacok dgn mak. He3]
7. Liverpool Die Hard Fan [nie aku xleh ikut, aku suke Chelsea, sbb tue aku slalu gaduh dgn abah dgn along aku pasal bola, along fan liverpool.. He3]
8. Favorite number is 8 [same dgn aku sbb tue nbr flat kenderaan ktorang sume ade 8, JHS 8888, JFC 888]
9. Ahmad Jais Fan [aku pun suke.. "cincin mas di kembalikan diletak di telapak tangan"]
10. Abah pernah nak suro aku mngurat pekerja kafe kat kelab golf tmpat die [aku yg pemalu nie mane r geti mngurat.. He2]




5 comments:

SITI RABIATUL AISHAH said...

ko jgn wat pangai lari bogel dgn jubah konco 2 dpn bapak ko..bapak ko xde xper...

Lynna said...

ayoooh goyang ...duyu... lalalala~ hepy hari abah~ lalala~

KeiJi HaYaSHi said...

zul...
cmne ni bapa ko pminat liverpool la..
huhuhuhu...
btw zul kte jgn la wak prangai dgn org tua kte lg la yer...
kte jd anak yg baek...
bbbbbbbuuuuuulllllllleeeeeeeeehhhhhh

Silly Kippie said...

to rabi:
wahahaha.. aku nk wat mase aku dah blik umah..
dlm blik sorg2..
lari dgn laju..
bru best.. tido pun dgn baju konvo tue..

Silly Kippie said...

to epul:
xde hal.. ayuh jd anak yg soleh..
tp jd pakwe soleh pun bleh jgak kn?
hehehee..