Friday, November 20, 2009

SILLY KIPPIE IN SILLY THING

20 November 2009 (tengah keje..boss merayau) -

Aku tgh kebohsanan yang membuak2 nie..
Pagi td.. Org len punye keje aku yg kne buat..
Haish.. Sabar jek lah.. So... Aku blas dendam r... On9 sampi balik..

Tgh aku on9, ttibe aku diperhatikan kan ramai mcm artis Hong Kong dtg malaysia..
Gelak mcm org gile sorg2 kat meja nie.. Klako lah..
Aku g bukak email org yg keje tmpt nie sblum aku...
Ade cter best.. Nah!! bce same2 jom..

**Cerita Bermula**
Tersebutlah kisah dua orang hantu.

Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,"Apsal kau ni asyik menggigil je?""Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi."Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah."Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B."Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu."Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..""Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku.
So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.""So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat."Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika,

Hantu B berkata,"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

Note Xmakan Saman :: Sengal sungguh hantu2 berikut... Wahahaha... (guling2 bwh meja opis)..
Note Syg Bini :: Perhatian kepada para suami.. Jgn lupe cek dalam peti ais dulu yer lpas nie.. Hehe..

2 comments:

biELa said...

hahahahhaa

Silly Kippie said...

knape ko suke eben?..
ko pun kne cek dlm peti ais.. mane tau madu ko ade sne..