Tuesday, January 26, 2010

SILLY LONELY

11.47pm... hurmmm... still yet.. still suck!!..

jurnal xjumpe..
nk study pun mls..
kat opis ade plak org nk beranak.. kne blajo wat keje die..
bdn letih..
bru lpas kne sound.. aku ni annoying?..
xtau nk bt ape..
T.T

JUST SILLY

ok xde mood nk bermadah..

mule2 kate xkisah nk kasi jurnal ape.. ttibe plak xleh.. nk gak jurnal berkaitan.. crik jurnal sgt buhsan... mmg buhsan... xjumpe... xleh same jurnal dgn org len.. xleh sgt.. aku sgt mnyampah k.. aku sgt xsuke.. crik jurnal sorg2.. nk kne wasik lah ape lah.. nk dr thun 2005 ke atas.. ok.. ape lg dr?.. mmg pyh lah aku nk score utk statistiks.. dah r subjek susah.. asgment pun nk kencang gak.. ape lah punye dr.. ok.. aku ade sket kekeliruan emosi.. thanks sume..

note PJJ :: Doktor..... bleh x kalo kite rileks jek nk wat sume asgment tue... leh x doktor?

Monday, January 18, 2010

SILLY THOUGHT

18 January 2010 (Buat Kali Ke-2) -

Okies.. Hari ni walaupun aku ade prob n assigment aku.. aku xleh wat ape2 kcuali berdoa.. ntah mcm ne.. dgn hati jiwa lara berduka diulam sengsara.. hahahahaha..

"Pelali yang Kau beri masih belum dirasai.. Mugkin nanti.. Mungkin Mati.. tp bila Hati ini mati, hanya bungkusan pelali buat Kau mengerti dan ketika itu, tiada lagi Kippie Zulkifly" -bila aku sudah tiada- (Kippie Zulkifly, 2010)..

Ok.. bende ni aku nk upload kat fb tp belum ckup sempurna.. heee..

Note Kebakaran Di Ufuk Barat Daya :: Ntah mcmne nk lyn kn kehidupan part time student ni.. 2 thn plak tue.. isk..

SILLY TECH

18 January 2010 (Sedakan Cebisan Hati) -

Hrmm.. Bicara kata pembuka bicara.. Eh?.. Pehal plak nie?..
Maaf.. terpengaruh dgn media masa.. Hee

Setat dr pkul 11.30pm semlm.. aku dalam cubaan mentenangkan diri.. sebarang ketidak pahaman mengenai belog aku nie.. cume aku aje akn paham.. org leh xleh paham.. okies?!..

Setat je pkul 11.30pm.. kononnye aku nk lah install segala ape yg lappy aku xde [format kn ari tue..] lepas jek aku meng'install' lappy.. kuar script n trus.. Blitzzz!!!~~ [owh.. ape jd nie].. Sume keje xsiap.. cubaan ke 113 utk mengformat lappy masih menemui jln buntu.. grrr.. nsib baik lah ade gf tenang kn hati.. thanks yunk!!..

Heee.. its ok.. jus a normal pc problem [sedapkn ati].. okies.. xbaik tipu diri sendri kn?.. aku sgt tensen ni.. ptg ni sblum pkul 4 kne anta.. aku xtau nk buat ape.. nk g cc pun dah xsempt.. kippie!!.. think out of box!!!~~

Sila lupekan crite pasal lappy aku yg majok sbb aku ceraikan die!!

Situasi 1 : Sabtu (pepagi bute) - bgn2 pkul 5.30 pg.. kne sepak2 n mak aku.. "bangun acik,ko ade kelas kn ari nie".. [apelah mak aku nie.. kn aku dah abes blajo.. dah konvo pun.. ops.. master!!].. sejuk xingt nk mandi salji pg2 tue.. nk masak air dah xsempt.. nangis2 mandi pepagi.. heee... semangat memuncak2 ni nk belajo di hari sbtu pdhal adik aku berdengkur sampi umah sebelah xleh tido.. adeh..

Situasi 2 : Sabtu (atas moto) - sejuk xberhingat!!!.. dada aku sampi sakit kowt.. tpakse kuarkn duit sket beli kueh.. nyam2.. besh.. tp xde kueh kacang.. mase ni lah nk mnyesal xpkai bju mase aku g men salji kat seoul.. [eh.. bile aku g seoul?].. hehe..

Situasi 3 (setibanya aku kat KPTM Batu Pahat) - owh.. besh jugak suasana beljo.. leh on9.. xphm jek.. kuar jek lah.. letcure xde.. ktorg blajo gne conference jek.. hee.. itu xpelah kowt.. setibanye subjek Statistic in Education.. palenye dah mule pecah.. sume cikgu2 kuar g minum.. termasuk aku dgn muke innocent.. hee... balik mmg plg besh.. sewonok.. bwk selow jek.. seronok.. dgn angin ptg.. smpi terkebil2 aku ats moto..

Situasi 4 (rumah!!.. yeah!!) - "knape ko nek moto?.. kn jauh tue.. dah2 g nek kete mggu depan".. kne mara.. T.T .. ade kete xmo pakai.. baik xpyh byr bulan2.. adeh.. pedas.. [bkn xmo pakai abah, duit minyk sape nk kasi?]..

Maka bermula lah kehidupan aku sebagai seorang pekerja kilang pending to Master.. mintk2 berjaya.. Amin..

Note KPTM Batu Pahat :: assgment pertama dah xleh nk hantar.. waaa.. T.T

I hate the letter!! (Kippie Zulkifly, 2010)

Friday, January 15, 2010

SILLY TIME SILLY

15 January 2010 (Pecahan Abjad Ketara) -

Kenapa Lelaki Macho perlu pakai Jam Tangan

Seorang pemuda sedang dalam perjalanannya kembali ke Kuala Lumpur dengan menaiki
keretapi Mel-malam. Antara penumpang yang ramai ada seorang tua yang duduk disebelahya. Setelah lama berdiam diri, sambil menguap si pemuda bertanya kepada orang tua tersebut, "Pakcik, pukul berapa sekarang?"Sebuah pertanyaan yang biasa, yang kadangkala kita tujukan kepada sesiapapun kan? Dan selalunya kita akan mendapat jawapan. Namun kali ini sungguh diluar dugaan, orang tua tadi berdiam diri sahaja. Mungkin orang tua ini kurang pendengaran, berkata pemuda tersebut di dalam hati. Dia mengulanginya sampai 3 kali. Namun orang tua itu tetap berdiam diri tanpa sebarang riak dari wajahnya.Pemuda tersebut mencuit orang tua tersebut dan berkata, "Saya hairan mengapa pakcik tidak menjawap pertanyaan saya? Salahkah saya bertanya? "Orang tua itu menoleh sambil berkata, "Bukannya saya tidak mahu menjawap, tapi nanti kalau saya jawap, kita pasti akan bersoal jawap mengenai soal ini soal itu, dan akhirnya kita akan bertambah mesra."Si pemuda termangu mendengar ceramah orang tua itu. Entah kenapa pulak orang tua ni. Perjalanan masih jauh, apa salahnya kan? Terus dia bertanya lagi, "Lalu apa salahnya kalau kita menjadi lebih mesra?"Orang tua itu berkata lagi, "Apabila kita bertambah mesra ketika anak gadis dan isteri saya menjemput saya di Kuala Lumpur, nanti kita akan turun sama-sama.Dan saya pasti mengenalkan mereka kepada kamu."Si pemuda itu tambah bingung dan tidak tentu arah. "Jadi?" tanyanya lagi."Isteri saya orangnya baik sekali kepada semua orang, takut nanti dia mempelawa anda ke rumah. Nanti kamu akan mandi dan berehat di rumah saya, dan juga akan kami jamu di rumah saya. Setelah itu kamu mungkin menjadi rapat dengan anak gadis saya dan kamu mungkin akan menjadi teman lelaki anak saya. Lama-lama kamu mungkin akan menjadi menantu saya," katanya lagi.Si pemuda yang tadi sudah bingung sekarang semakin bingung. Terus dia bertanya, "Pakcik, apakah hubungannya semua ini dengan pertanyaan saya yang pertama?"Sambil berdiri orang tua tersebut menjawap dengan lantang, "Masalahnya? Saya tidak mahu mempunyai menantu seperti kamu! Jam tangan pon takder. Cekai betul!

Moral Cerita: Pakailah jam tangan sebelum menaiki keretapi mel-malam ke Kuala Lumpur, kalau hendak beristeri.

Note Silly :: Fuh.. Nasib baik aku dah beli jam.. Sepasang lagi okies?.. Hahaha...

Sunday, January 10, 2010

SILLY KIPPIE IN SILLY WEEKEND

9, 10hb January 2010 (Bunk Anthems) -

Wachaaa!!!.. ari ni aku nk tukar trends.. asik jumpe org ke ym ke date ke... beri salam.. kali ni aku beri penerajang.. ngeee... (tlg sepak pale aku).. hehe

p/s:: button "k" sgt susah nk tekan.. dah r ade "k"ippie.. ceh..

sori lor dah lame xupdate.. ketandusan idea.. pale aku kekurangan idea bernas yg membuak2 seperti biase.. knape kah ek.. owh... mari berkungsi sesame yer.. kalo xmo bace n tgk.. tlg tekan butang "x" kat ats ujung tue.. ade aku kisah?.. hahaa..

Serdang, Selangor - Seorang bekas pelajar UPM berasal dari Muar, Muhammad Zulifly telah sekali lagi mencecahkan kaki ke tanah pertanian UPM. Hal ini berikutan dari pendaftaran pengajian beliau pada 9hb January yang lepas dalam Master of Education (Admininstration Education). Disebabkan beliau yang paling muda dikalangan pelajar-pelajar master, beliau sering menjadi perhatian sehingga menyebabkan beliau tersipu-sipu di bawah meja dewan kuliah. Pendaftaran yang dikatakan bermula pada jam 8.30 pagi itu telah pun bermula dengan jayanya, akan tetapi sikap tidak profesional sesetangah pihak telah menyebabkan kelancaran pendaftaran terganggu sehingga ke petang. Itu saja dari tanah pertanian UPM. Terima Kaseh..

Aduhai.. penat dowh lyn kerenah UPM nie.. nk daftar bagai.. haiyo.. dgn prob lg.. nsib bk sume berjln lncar.. nsib bk juga aku xblik umah trus.. haaa... blik jek orentasi ptg tu.. aku pun men futsal.. sampi melecet2 kaki.. padan muke au kn.. heee... seronok r.. dah lame xmen ftsal dgn bdk2 UPM.. seronok giler lah.. lpas tu soppink!!!.. nk tgk sandel nice tp mahal??.. nk?.. angkat tgn!!!..

:: tolong jangan curi skandel saya ::

Haa.. lpas tu sabtu aku sambung orentasi.. balik lg orentasi aku g sopink lg.. dgn kpale penink2 pun g gadak gak.. heee... tgk lg ape aku dpt... yunk!!!.. c our jam ek.. ngeee... kalo buruk pun.. tlg ckp chantek... hehe.. wlpun pada mulenye nk beli jam tengkorak... heee...



Tgk!!!.. baju katun.. hehe.. berjiwa riang mempengaruhi pemikiran mempengaruhi perasaan.. eceh.. pandai ni berckp.. haha.. ala.. mls dah nk taip pnjang2.. penink tgk laptop.. owh.. lappy.. sorie.. abg kippie terpakse ceraikan lappy.. hahaha...

Note Silly Kippie :: nsib bk bajet xlari.. hahahaha.. =X