Monday, January 18, 2010

SILLY TECH

18 January 2010 (Sedakan Cebisan Hati) -

Hrmm.. Bicara kata pembuka bicara.. Eh?.. Pehal plak nie?..
Maaf.. terpengaruh dgn media masa.. Hee

Setat dr pkul 11.30pm semlm.. aku dalam cubaan mentenangkan diri.. sebarang ketidak pahaman mengenai belog aku nie.. cume aku aje akn paham.. org leh xleh paham.. okies?!..

Setat je pkul 11.30pm.. kononnye aku nk lah install segala ape yg lappy aku xde [format kn ari tue..] lepas jek aku meng'install' lappy.. kuar script n trus.. Blitzzz!!!~~ [owh.. ape jd nie].. Sume keje xsiap.. cubaan ke 113 utk mengformat lappy masih menemui jln buntu.. grrr.. nsib baik lah ade gf tenang kn hati.. thanks yunk!!..

Heee.. its ok.. jus a normal pc problem [sedapkn ati].. okies.. xbaik tipu diri sendri kn?.. aku sgt tensen ni.. ptg ni sblum pkul 4 kne anta.. aku xtau nk buat ape.. nk g cc pun dah xsempt.. kippie!!.. think out of box!!!~~

Sila lupekan crite pasal lappy aku yg majok sbb aku ceraikan die!!

Situasi 1 : Sabtu (pepagi bute) - bgn2 pkul 5.30 pg.. kne sepak2 n mak aku.. "bangun acik,ko ade kelas kn ari nie".. [apelah mak aku nie.. kn aku dah abes blajo.. dah konvo pun.. ops.. master!!].. sejuk xingt nk mandi salji pg2 tue.. nk masak air dah xsempt.. nangis2 mandi pepagi.. heee... semangat memuncak2 ni nk belajo di hari sbtu pdhal adik aku berdengkur sampi umah sebelah xleh tido.. adeh..

Situasi 2 : Sabtu (atas moto) - sejuk xberhingat!!!.. dada aku sampi sakit kowt.. tpakse kuarkn duit sket beli kueh.. nyam2.. besh.. tp xde kueh kacang.. mase ni lah nk mnyesal xpkai bju mase aku g men salji kat seoul.. [eh.. bile aku g seoul?].. hehe..

Situasi 3 (setibanya aku kat KPTM Batu Pahat) - owh.. besh jugak suasana beljo.. leh on9.. xphm jek.. kuar jek lah.. letcure xde.. ktorg blajo gne conference jek.. hee.. itu xpelah kowt.. setibanye subjek Statistic in Education.. palenye dah mule pecah.. sume cikgu2 kuar g minum.. termasuk aku dgn muke innocent.. hee... balik mmg plg besh.. sewonok.. bwk selow jek.. seronok.. dgn angin ptg.. smpi terkebil2 aku ats moto..

Situasi 4 (rumah!!.. yeah!!) - "knape ko nek moto?.. kn jauh tue.. dah2 g nek kete mggu depan".. kne mara.. T.T .. ade kete xmo pakai.. baik xpyh byr bulan2.. adeh.. pedas.. [bkn xmo pakai abah, duit minyk sape nk kasi?]..

Maka bermula lah kehidupan aku sebagai seorang pekerja kilang pending to Master.. mintk2 berjaya.. Amin..

Note KPTM Batu Pahat :: assgment pertama dah xleh nk hantar.. waaa.. T.T

I hate the letter!! (Kippie Zulkifly, 2010)

No comments: