Sunday, February 21, 2010

HAPPY BIRTHDAY!!!~

19 Februari 2010 (forever never forget) -

Norshafikah Hassan..


Name seorang gadis yg sambut besday die pada tarikh yang dinyatakan di atas..

N shes mine.. hee..


Jumaat (19hb Feb 2010) -

Petang tu half day.. pepagi bute dah g sergah kedai munge kat tepi bando tue.. haish.. 1st time kowt g masuk kedai munge nk beli munge.. keras aku.. nk pilih munge pun xtau mcmne nk pilih.. masuk jek freezer kedai tue.. mak aik.. besar plak kn peti ais die.. aku pilih lah bunge ros merah 3 kuntum.. n ank2 bunge tu... mase lunch tu aku blik, knonnye nk lah tgk bunge n amik skali.. sblum tu g lah beli cuklat dlu.. tgk2 bunge tu nmpk sgt kosong.. xberseri.. aku pun dgn selambe nye g lah ltak 1 teddy kecik.. n suh amoi tu balut skali cuklat..

lepas solat jumaat.. dgn lajunye aku bersiap.. text2 die.. die ckp dah siap... dgn lajunye jugak pinjam kete along aku.. jemput kat depan umah.. (depan umah die = depan umah aku gak).. trus gerak g amik bunge..

nsib bk die xbajet aku nk bg bunge.. haish.. menjadi gak suprise aku.. hepy birthday yunk!!~ nsib bk die suke dgn bunge yg aku kasi n cukelat.. cukelat versi bru dr cudbury..

melaka pun dah sampi.. trus rushing g kejar wayg.. Lu Pikir Lah Sendiri.. lakonan nabil.. mak aik.. gelak ktorg dlm tue.. pecah2 prot.. lpas tu jejln.. tggu akak ipar.. n kne nasik lemak antarabangsa.. lpas tue.. balik muo... heee.. sgt sekejap kat melaka...

mlm plak.. sambg depan umah plak.. aku pun dgn kering nye.. g men kn gitar... lagu tema "aril-menatap matamu".. kering sgt kowt aku men.. heee... dgn berbekal kn cukelat indulgen secret recipe.. sedap weh... hepi nye moment2 tersebut.. haish...

NoteBesday:: Norshafikah Hassan.. Luv da name.. Luv da girl.. Infinity.. Thanks 4 all... Thanks 4 everything..

Monday, February 8, 2010

SILLY MASTER

JANGAN TANYE KENAPA ARI NIE JEK 3 POST AKU UPDATE!!!!!

Ku seru semangat aku dtg lah ek tlg aku dlm master aku... tlg lah...

Sambung master 1 kesilapan?..

Segalanya bermula dgn indah kn.. tp biler kite dah btol2 menghadap master tu.. sorg2..

Serius aku rindu life aku kat UPM.. rindu sgt.. kwn2 sporting.. slalu tlg aku...

Asigment aku kne reject dgn sewenangnye.. xde semangat r...

Sumenye menjadi hambar utk aku.. biler aku nk rase bahagia balik ek?..

Berdiri di atas kaki sendiri = master aku..

Mmg btol2 roda kn life nie?.. xpe2.. ujung zaman.. dunia balas dunia kn.. aku akn ikutkn jek rentak2 nie.. biar aku boleh menari seiring dgn alunan ko bt aku..

SILLY PIKCA

08 February 2010 (Just 4 fun.. LOL) -

"Boss,sayer nak mintak emergency leave boss,betul boss,saya serious
nih,saya tak tipu,terpaksa ambik emergency leave nih....Gambarnya pun
saya hantar sekali nih boss...tolonglah boss,betul boss,saya tak tipu
...... sungguh....... Tengoklah gambar nih bosss..."


SILLY LEMAN

08 February 2010 (Abg kippie!!!) -

KISAH INI BERLAKU DI KAMPUNG LEPAR HULU SELANGOR

Ada sepasang suami isteri yang baru berumahtangga, isterinya bernama Melor Manakala suaminya bernama Wak Leman.Boleh dikatakan hari-hari mereka melakukan hubungan seks... Tiba pada suatu hari... Wak Leman jatuh sakit.... dan mati....Wak Leman nie memangtinggi ilmunya sebelum mati dia sempat berpesan pada isterinya "sayang kalau abang mati kau jangan cari jantan lain, abang dah jampi anuabang......jadi bila abang mati nanti kau potonglah anu abang.... bila kau rasa gersang kau cuma perlu jerit "Abang Leman!!!", maka anu abang akan datang puaskan nafsu mu"...Maka isterinya pun menurut pesanan aruah suaminya.... di potongnya anu suaminya dan simpan di dalam peti sejuk.. Hari yangberikutnya.. ... Melor pun mencuba lalu dia menjerit "Abang Lemann!!!!!" maka anu suaminya pun terbang pergi mendapatkan isterinya... ..Boleh dikatakan setiapmalam apabila gersang, Melor menjerit "Abang Leman!!!" Perbuatan Melor itu menjadikan tanda tanya jirannya Mak Cik Nabyang dah berumur 60th... Akibat rasa ingin tahu Makcik Nab pun mengadu dengan Joyah..."Kenapa aaa si melor tu tiap2 malam asik menjerit panggilAbang Leman?? "Dia jerit macammana?", tanya joyah.... "macam nie.. Abang Lemaaaan!!!" maka terbanglah anu leman menujuKe pemanggilnya. ... kesian Makcik Nab kene "underdog".Cerita ini makin tersebar luas seluruh kampung sehingga kepengetahuan Tok Penghulu.."Tok! Kami nak mengadu.... ada perogol bersiri dalam kampung kita nie,habis nenek2, Janda, Anak dara semua disapunya!""iyeeeeee keee!!! "jawab tok penghulu dgn terperanjat. ..."Siapalah yang punya angkara nie agaknya",tanya penghulu lagi.. "Entahlah toktapi yang saya tahu semua mangsa ada menyebut 'Abang Leman'", jawab Pak Lebai..." Apaaaaaa Abang Lemaaan!!!!" Jerit penghulu dengan Marah....maka terbanglah anu si leman ini menuju ke pemanggilnya. ...Semenjak kejadian itu semua org kampung tak berani lagi menyebut nama "Abang Leman", manakala Tok Penghulu Kampung itu masih lagiditahan di Hospital Kuala Selangor Kerana mengalami koyak yang serius......

KEPADA PEMBACA HATI-HATILAH KETIKA MENYEBUT ABANG LEMAN MUNGKIN INI AKAN TERJADI PADA ANDA.... KERANA ABANG LEMAN NI TAK MENGIRA MANGSA,SAPA JERIT SIAP LE DIA.... PERGGGHHHHH. ...!!!!!! !!!!

oleh itu dinasihatkan anda supaya tidak menjerit2 namer Abang Leman.... kalu namer abang lain takper... Abang Leman memang takbole....! !!!

NoteLeman :: Kalo nk jerit gak.. jerit abg kippie xpe.. okies?.. huuu

Sunday, February 7, 2010

SILLY MIRAGE

07 February 2010 (ahad nan dingin) -

Haish.. (bkn hye tp keluhan.. haish)..
Hrmm.. ttibe jari aku gatal nk menaip kat belog kesayangan nie..

Owh belog..
Jgn melayan diri ku lagi..
Pabila darah mula mngalir di pipi..
errr... ganas plak siap darah2.. xmo lah bt lg..

Keluhan Jiwa Kecamuk.. <-- cukup sinonim dgn jiwa aku skang..

Kdg2 kite rase diri kite ckup tggi.. tp kdg2 kite rase diri kite ckup rendah..
tp aku xpernh rase tinggi.. ckup sekadar kesederhanaan.. tp aku slalu rase rendah..
tp tggi 173cm.. xlah rendah sgt.. hrmmm..

Mak slalu pesan... Islam menggalakkn kite mencari kesederhanaan.. tp mak...
acik susah nk jumpe kesederhanaan.. acik slalu jumpe kerendahan.. sbb org2 sekeliling terlalu mengharap sesuatu yg acik xmampu nk bt.. yg acik xkn pernh jumpe... yg acik xkn dapat.. kesederhanaan tu dah btukar jd kerendahan yg amat..

Aku rase mak aku phm aku skang nie.. bkn aku mintk semua nie.. aku terima jek... dgn penuh kerendahan rase bersyukur.. tp knape org keliling kite xprnah nmpak semua tue.. diorg nmpak kekurngan aku sbgai 1 kelemahan.. kelemahan yg ckup menganggu.. isk..

Kelemahan @ kelebihan?..
Biarlah diorg hanyut dlm mngejar kelebihan.. aku ttp kippie kn.. aku xleh brubh jd org len.. aku ttp mcmnie.. penuh kerendahan yg mencari kesederhanaan.. hidup penuh kebuhsanan.. tekanan.. kecik ati maksimum.. tp aku xkisah.. xsemua leh dpt ape yg aku dpt kn.. hrmm..

Kesedihan @ kegembiraan?.
Kalo aku senyap kn aje.. aku manusia bodo.. tp biler aku bersuare.. aku pun masih bodo.. adeh.. kirenye ape aku bt pun mmg aku bodo ke?.. aku xmo bodo.. aku xsuke.. err... aku masih bercerita ape yg aku suke?.. pdhal aku xpnah dpt ape aku suke.. tipulah kalo aku xpnah dpt.. dapt tp xpnah sempurna.. kesempurnaan?.. ntahlah..

Kesilapan @ kebetulan?..
Kesilapan aku sbb aku ialah kippie... kebetulan aku pun ialah sbb aku kippie.. dilahirkan sbgai kippie.. membesar sbgai kippie.. n mati pun sebgai kippie.. bile aku mati.. kenangan pun sbgai kippie.. hrmmm... pnah kerendahan yg mencari kesederhanaan yg impikan kesempurnaan..

Mood; kenapa stiap manusia xpernh besyukur dgn ape yg diorg dpt?.. Aku?.. hrmmm.. aku slh kowt dlm menilai diri sendri.. biarlah mereka hanyut mencari kesempurnaan n aku hanyut mencari diri sendiri... kippie?.. satu revolusi kesempurnaan tak tercapai..

Note:: Buffering to suffering~~

Saturday, February 6, 2010

SILLY MASTER

06 February 2010 -

~ Propaganda 1 Citarasa ~
tue jek aku nk bgtau.. hrmmmm