Monday, March 29, 2010

Zoo Melaka Part 2

28 March 2010 (am i bad?) -

Welcome to amazing and fabolous blog!!
hakhak. .tak ada lah best sangat pun kan?. .
omong² kosong ja ba. .

weh. .bahagia kowt rase cuti kali ni. .besh. .ok. .sebelum ni aku ada cakap aku tak suke bulan 3,
aku TARIK BALIK. .tp bukan bermakna aku suke. .tp aku neutral kan perasaan tuee. .
ari tu besday akak aku (25 march 2010). . hepi besday kak!!
:: akak aku nbr 3. .dilahirkan 25 march 1977. .diberi nama Azean Irdawaty ::

ok. .jangan kutuk dengan serius. .gurau tak pe. .aku pantang benda² yang melibatkan family ni. .tp name memang bajet artis pun. . wahaha. .
tp besh!!. .g celebrate dengan jalan² kat zoo. .zoo lagi. .zoo melaka. .hekhek. .aku ari tu pegi lah zoo dengan insan kesayangan kn. .akak aku pun perasan kat fb aku. .aku pun offer plak nk ajak akak aku. .

so. .pagi ahad tu aku bangun lmbat lah sket kn. .(pdhal dah pkul 11 lbh). .sikit jek tu. .tengah2 nak mandi,akak aku suh turun sarapan dulu. .(sarapan pukul 12). .hehehe. .tengah² sedap melantak nasi lemak rendang daging kn. .soalan cepu emas 34karat kuar. .
"pika nak ikut tak kalau ajak pegi zoo ni?". .aku pun kuar lah tanda soal banyak² kat kepala nie. .di pendekkan cerita. .mak aku pergi hantar beg yang beliau beli masa kat kelantan tu kat umah gf. .mak aku lah yang ajak. .dan jawapannya. .ye!!!. .(dah terapung² seronok). .
pukul 3 dr muo. .jalan² sampai jek kat simpang bemban. .kete rosak. .!!!!~~ waaa.. apelah nasib. .nasib baik jugak pergi dua kete. .hrmm. .naik macam sardin lah dalam kete akak aku. .hakhak. .10 orang tau dalam 1 kereta; aku, gf, mak, ayg, johan, kakak, puteri, adik mok, abg karim. .10 kn?. .adeh. .bayangkan. .sampai sakit² pinggang aku. .
sampai jek zoo. .masuk je pintu zoo. .jumpe kawan!!. .anak boye tembaga. .cumil. .hekhek. .tgk² binatang. .jumpe kawan. .suke!!. .like my fwen asks me early morning. ."so. .animal lover lah nie". .yups. .same like gf. .hekhek. .jln² satu family. .nak tgk gmbr?. .tgk lah bawah tue. .dengan cuaca mendung nye tp bahang. .isk. .kesian gf saya. .(titibe teringat something, xde mood dah nak share crite). .tengok jek lah ek gambar² tu. .enjoy. .kalo dae mood balik nnti aku post lg. .
NoteZooMelaka :: buka lah fb saya untuk resolusi lebih menarik. .hakhak. .
:: Kippie Muhammad Zulkifly ::

Tuesday, March 23, 2010

TAGGED DARI EBEN

Eben. .eben. .kenapalah mesti ko tagged aku mase aku tengah macam ni. .adeh. .
tapi tak mengapa. .hekhek. .aku gagahkan juga nak jawab tagged ko nie. .

Siapakah diri anda di rumah?
seorang kippie yang akak² nya yang di perantauan tak akan balik kampung kalo beliau tiade kat umah. .anak keempat yang nakal dan sangat manje. .(korang tak suke?. .ade aku kisah?) .

Siapakah diri anda di samping rakan?
seorang kippie lagi. .dan seorang yang sengal yang tak akan abis jika diberikan peluang ketawa. .pendengar yang setia kowt. .(i hope). .

5 benda yg anda idamkan tp masih belum tercapai.
-rumah tangga yang indah. .
-kereta kancil MIRA. .(enjin L2 tapi bodykit L5). .
-shuffle dikhalayak ramai. .
-menghentikan kes penderaan binatang. .(gf yang ajar, jadi benci betul²). .
-menghentikan gejala buang bayi yang semakin menular ni. .


Siapakah nama pasangan anda?
Norshafikah Hassan

Ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda.
5 jek?..mane cukup.. nak lagi tak?. .banyak tau. .
-caring sangat
-cumil
-respek family saya
-rambut sekarang yang sangat lah perfect
-supporter yang setia

Bila tarikh anda couple.
09.12.09

Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
baik jangan tanya soalan ni. .nanti berjurai. .

Lagu tema cinta anda.
aril af7 - menatap matamu. .

Apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda.
perubahan? .nanti bukan rase bercinta dengan bayang sendiri ke? .so. .let she be herself. .
ape pun jadi. .saya sayang gf saya. .

Tag lagi 10 orang.
tak nak tagged sape² pun. .

NoteKippie :: dikala aku tengah bengong macam ni lah terbace tagged. .thanks eben. .aku buat sebab nak lari dari sumpahan lappy terbakar . hukhuk. .

NoteZulkifly :: credit goes to all silent readers. . thanks



Monday, March 22, 2010

Dari Minggu ke Minggu

22 March 2010 (biler nak gaji) -
Intro
ok.. knape aku letak perkataan "intro" kat atas tue?.. korang nak tahu?..
sebabnya aku ketandusan idea nak letak intro.. so.. aku pikir lah dari aku sampai office tadi sampai skang hanya nak letak perkataan "intro"
moods; aku rindu manusia tersebut..
:: kakak² aku kat Putrajaya.. (azean irdawaty, mastura idani..)
::
anak² sedara aku (amyra sufiya, nuryna farhany, azeim fikry, nor diana, nor irdina, aizuddin, n anak along aku yg last tue, alesya..)
::
norshafikah hassan (gf.. lambatnya nak jumpa lagi... T.T..)
:: ex-KMR, alumni KMR batch 2006-2009

kalau korang semua ada perasan dalam post² yang lepas.. aku ada banyak cakap yang aku tak suka bulan march..
ok.. aku memang tak suka march.. kenapa?.. sebab aku tak suka... sebab aku tak suka lah..
dalam aku tak suka tak suka ni..
korang nak tau apa aku buat??..
jom selami jiwa remaja memberontak dikala sepi melanda.. eceh..

minggu pertama bulan nie...
haaa....korang mesti perasan kan?..
exam yang sangat memeningkan kepala sampai sekarang ni.. adeh..
(sangat tipu kn?.. aku pening kepala lepas kene nescafe td.. adeh.. xkan migrain balik kowt)
minggu kedua bulan March..
haaa... minggu ni best bangat!!!.. gf tersayang balik kampung... ngee..
khamis:: sampai jek gf.. terus amik dari busten pagoh.. (busten popular kat muo tau, sebelah ulo melingko)
ada Yong Tau Foo kat busten tue...(err.. ape kaitan makanan dgn gf aku balik?.. maaf)
jumaat:: aku ingat family aku yang area putrajaya balik minggu ni.. dapat lepaskan rindu kt anak² sedara aku yang cumil2 tue..tapi hampa.. last².. perancangan gf n aku menjadi jugak nak g mee bandung... sedap tau... peh.. aku pun makan mee bandung gak.. sedap².. (masih terasa kat tekak ni)..
sabtu:: dah lama dah merancang nak bawak gf pegi zoo.. tapi punyalah takut gf aku tak suka.. ada orang kutuk² aku cakap tak romantik pegi dating kat zoo.. lagi lah takut.. tebal takut aku.. pagi tu.. aku tido macam orang giler.. gf aku call 20 kali.. ulang suara 20 kali.. aku tak bangunh.. nasib baik aku terjaga tepat pukul 7.47pagi.. perancangan nak pegi zoo melaka pukul 8.00pagi.. last² pergi juga lambat sikit.. tema itam...

tengah pilih jln ke mase depan..
nanti aku bukak post baru crite pasal zoo jek ek.. tunggu yer.. (tak de idea sangat nak post pasal zoo sbb kepala aku tengah hang nie..)
ahad:: teman gf aku balik pudu.. naik bus jek teman.. tapi besh.. lepak² mcD pudu.. huuu...tapi sedih.. gf naik bus balik Perak.. aku naik bus balik Muar.. huu..

minggu ketiga bulan March..
minggu ni aku ade interview kat shah alam.. haa.. post pasal aku interview pun nanti aku upload tau.. tunggu jekk.. aku lepak sana lama lah jugak sampai hari ahad.. macam aktiviti aku buat.. hrmmm.. macam² lah.. tunggu post nanti yer.. nah intro picture.. heee... (credit goes to eddy, aja, meon, ain, nasir, ecot, azu, ajis sbb sudi dtg lyn aku kat shah alam)..

cantikkan bunga api tue??..

NoteBulan3 :: jadi... sebenarnye.. aku suka ke x bulan march nie?.. macam ada jek program aku?..

Thursday, March 11, 2010

keLeseNan yaNg maTi

10.03.10 (saje letak tarikh jenis ni, cantik bukan?).. -

Shakehand sume.. aku minat nombor² yang mcm kat atas tue... minat sangat lah kiranya.. contohnya;
- 09.12.09 our date

- 09.08.09 konvo date

cantikkan susunan nombor² berikut?.. hekhek..

pokus2!!..

ok lah.. ceritanya bermula macam ni, mase balik dari kL ari tu.. aku dah periksa dah tarikh mati lesen aku.. aku pun ingat nak barukan lesen dalam bulan ni jugak lah kan.. ops.. minggu ni jugak lah.. tapi rilek2 lagi dalam kepala aku ni.. terlupa yang tempat aku kerja merupakan line panas untuk polis buat roadblock.. dengan tibe².. sambil ayam sambal menari2 dalam perut aku lunch td... turtun jek jambtan muar (jambtan pemisah muar dan ledang).. alamak!!.. roadblock!!.. (aku punye terperanjat sampai nk terkeluar ayam yg tgh asik berdangdut).. ape nk ckp dgn abg polis nie???!!!

kippie: Assalamualaikum abg.. (tibe2 jek muke innocent sambil bercahaya *wink wink*)

police: Waalaikumsalam.. ic dik.. lesen ade?
kippie: errr.. ade abg... sekejap ek... (tergedik2 kuarkan ic)..

keadaan hening seketika....

semua polis tertumpu kepada moto brother sebelah nie.. heee...

hekhek.. men2 jek.. k.. aku pokus balik.. cool kan bro nie.. hahaha..

kippie: k lah abg, sy ngaku nie.. lesen dah tamat tempoh lah abg.. bru jek.. sy pun bru gaji nie.. bru nk idupkan..
police: ye lah.. g jln.. jgn lupe idupkan...
kippie: terima kasih abg kacak!!.. ngeee (*senyuman paling cumil pernah ade kat muar ni)

fuh!!.. selamat aku.. senyum sampai opis kowt.. heee..
dan kini.. 12.03.10.. lesen aku sudah pun hidup.. hekhek..
berbekalkan rm30 setahun.. lesen hidup!!.. ngeee.. tp gambar lesen gmbar lame... xcool..
gmbar budak2.. hekhek..

NotePolice :: Terima kasih abg police!!

Tuesday, March 9, 2010

DerMa daRaH

09 march 2010 (Hepy Anniversary) -

apa di atas?.. apa di atas?...

heee... ade ciling kowt... atau name saintifik gentian...

err.. ye ke gentian?.. gentian kaca aku tau r... ala... bumbung lah senang...

haaa... nk crite pasal sesuatu yang terjadi kat opis aku ari nie..

aku terlupa yg ari nie ade derma darah untuk semua staf opis aku.. tibe2 pagi tadi, akak jah ckp "sape yang nak derma leh r derma ek".. aku yg lupa diri ni tadi ingatkan derma sape lah sakit.. aku pun terpinga2 crik tabung derma.. xde pun.. rupenye derma darah.. hukhukk moods; malu.. sape derma dapat nasi ayam sambal yang sangat sedap.. aku pun.. dgn lapanya... tanpa malu.. aku lupa diri sekejap.. berbekal kan hanye sekeping barcode (sejenis punch kad, not kick kad).. aku g bilik training nak sedekah darah aku.. dah lame kowt xbg darah aku ni kat sape2..

dulu.. mase form 5, aku ade derma darah kat sekolah.. dah lame dah... mase mude2.. skng pun muda lagi.. sampi xingt aku darah ape.. huuu... banyak mkn sup semut kowt.. dengan air masak perisa semut... (umah aku mmg banyak semut.. tp umah aku bersih ek).. dulu derma darah dapat nasi lemak... pun sedap..

situasi mase kat training room tu kan.. aku amik borg isi.. sambil sembang2 dgn akak yg sgt bersemngt tue.. heee... tibe2 sampai jek akak tu punye turn nk derma... die xdibenarkan derma sbb tekanan darah die rendah.. kesian die.. huuu... kempunan akak tue.. aku pun mule lah bederau tgk jarum besor2 tue.. mane x.. besor penumbuk der... tipu jek.. aku pun mule2 cek berat.. 7*kg?... errr... berat... haish.. cek darah plak..

tibe2.. sume terperanjat.. darah aku putih!! aku lah rupenye pewaris langkawi.. heee

ala... darah aku merah jek.. mcm or normal.. A +ve.. bak kate akak yg nak mngurat aku tue (perahsantan).. darah A ni mmg kurang sgt kat Malaysia... tindakan aku bg darah A ni btol lah.. sesiapa yg amik darah aku nanti... aku doakan kamoo sihat yer.. jage darah aku baik2..
org len sume derma darah 1 tgn jek kn?.. aku sorg jek dua tgn.. nurse tu mule2 terslh cucuk.. sakit kowt.. mcm nk kebas dah... (mmg kebas pun).. die terslh cucuk.. sakit der.. mule2 tgn kanan... salah... die g cucuk tgn kiri plak... bru darah aku kuar dgn laju... tp.. mule2 perlahan.. akak tu ckp aku isap rokok.. darah pekat.. huuuu... sy merokok pun doktor.. betol...

abes jek sesi derma darah.. dpt mkn.. aku pun melantak lah nasi ayam sambal yang sedap lagi menarik tue.. besh woo.. dapat kad merah... kuar padang.. heee... xlah... buku kecik merah sbenarnye.. tulis brape kali aku derma... besh woo.. dalm mase 4 bulan ni aku dpt service percume utk aku kalo sakit sbgai pesakit luar... hekhek..

:: aku yang bajet kena inject dua tgn ::

:: smile wit pain ::

Note Blood :: aku kesakitan.. tgn bengkak..

Monday, March 8, 2010

minGgu yaNg meNakuTkan

08 March 2010 (tomorrow 3 month) -

Bercelotehnya saya dalam belog yang saya suka ini dimulakan dengan... hekhek..

"di dalam beg ku ada pensel box,
di dalamnya ada pensel..
saya suke pensel saya..
bukan size yang penting tetapi cara menulis dengannya"..
Lagu yang bermain² dalam kepala hotak aku ni.. kelaka juga kalau korang tengah dok sorang²... korang dengar.. sure lah... rase macam kena geletek dowh.. hakhak.. (gaye ketawa yang semakin berubah).. dalam keluaran yang lepas kan saya ade bercerita tentang kebuhsanan yang menyebabkan kemaluan.. adeh.. ok.. hari ni tak buhsan sangat lah.. sebab..... ntah.. kenapa ek?.. tak rase macam selalu.. rase ok jek.. tenang + rindu.. haish..
Cakap pasal rindu ni kan.. sangat subjektif ek?.. (tgh surfing cari pasal rindu)..
Moods; kerinduan.. pernah tak korang rase rindu sampai sakit hati?.. (tgh menahan sakit).. kalau korang pernah.. pernah plak rase ditambah dengan sakit kepala?.. sakit kepala + rindu sampai sakit hati = seksa.. sakit kepala aku ni macam kena ketuk dengan mainan budak kecik yang memekak² tue.. xsakit sangat tp tak selesa.. haaa.. macam tu lah.. (urut² kepala).. tp semalam petang.. ok plak.. tengah² sembang dengan gf, ttibe je ok yang tersangat ok.. sampai leh lari² masuk toilet..
Berikut merupakan aspek-aspek kenapa Muhammad Zulkifly Md Noor boleh sakit kepala?. kita saksikan dan renung-renungkan..
Isnin lepas, saya dikejutkan dengan fenomena yang saya tak sangka akan berlaku kat saya.. hee.. (tambah cerita bg sedap sikit).. minggu lepas, saya menghadapi depression tinggi.. sampai tak boleh nak berfikir dengan waras.. semua disebabkan kerja kursus + examination yang sangat pening.. saya dah lah tak boleh fokus pada awal-awal minggu.. buat kerja kursus sampai tak leh tido.. kopi penuh sebalang.. last-last.. masa study tinggal hari jumaat malam sabtu.. malam yang menjadi penentu utk aku menjawab exam.. hakhak.. credit go to Norshafikah Hassan sebab sudi teman study.. thanks yunk!!..
Sabtu (6hb 3 2010) - Peperiksaan dijalankan.. Master Pendidikan (Pendidikan Pentadbiran) bermula dengan peperiksaan Education Statistik.. peh.. dengar pun dah ketak lutut.. nampak garang bukan?.. memang garang pun.. susah kowt.. ramai yang keluar dengan rase nak sepak² diri sendiri.. haish.. aku pulak kuar² dewan terus lepak kedai minum.. tak makan pun.. tak selera.. moods; exam fever.. kertas kedua Prinsipalship.. Lame kowt tak menulis dengan banyak.. tibe² nak kena tulis giler kentang punye banyak.. dalam 2 jam.. aku kena tulis dalam 9 helai kowt.. bayangkan.. tengah² tulis nie.. (cantiknya tulisan saya).. ops... sorie.. tp memang cantik.. rase macam tak nak hantar kertas tu.. berbalik cerita tadi.. tengah² tulis nie.. jari dan pergelangan krem.. peh.. nak menangis kowt.. aku terus keluar.. pergi toilet.. haaa... nak tau lagi?.. dalam dewan periksa tu.. sape nak kuar g toilet kena tulis borang.. kelaka.. nak buang air pun tulis borang... borang nya lebih kurang macam ni...
Nama: Muhammad Zulkifly Md Noor
Kad Matrik: JM39577
Pusat Pemb: KPTM Batu Pahat
Tujuan Keluar: dah xtahan ni.. memang nak terkeluar sangat...
Hee.. yang bawah tu memang aku tulis betul².. aku rase nak pergi buang air pun kena tulis borang.. diorang buat bang bang bom ke ape.. hakhak.. sebelum diorang kena kan aku.. aku kenakan dulu... aish.. Examination pun abes... aku dapatlah berkenalan dengan beberapa cikgu yang ada kat situ.. mintak pendapat.. mintak anak diorang (nak sedapkan cerita lagi).. gila aku nak mintak anak diorang.. gf tersayang nak letak mana kan?..
moods; rindu lagi..
NoteExam :: Master of Education = Master of Challenge..

Wednesday, March 3, 2010

maLu doWh

03 March 2010 -


Okey.. disebabkan kebuhsanan yg melanda aku pg td..

aku wat keje yg sengal nk bajet kononnye aku kreatif..

pdhal x pun..

serius xmatang tindakan aku...

adeh... semuanye sbb nk sembunyi 1 brg yg aku nk kasi kat 'her'..

punyelah mcm bdk sekolah.. malulah weh...


memula aku xkisah sgt.. ttibe...

"pos laju xsediakan sampul surat lah dik.. plg kecik pun biantg nie.."

(bapak besar samput die.. leh masuk kepala siap kaki)..

aku ingt kn ade lah sampul surat.. aish...

kepada gf ku yg jauh diperantauan.. hakhak..

bende tu ari jumaat smpi.. 2 item to go...


sume bende² sengal terjadi sbb aku buhsan..

maknenye sgt bahaye lah kalo aku buhsan kn?..

jgn wat aku muhsan..

okies?.. hakhak...


bosan konon.. aku ni punyelah mls nk wat asgment pdhal bsok mlm anta..

ade 35 pages lg... mati!!

exam ari sbtu.. statistik + prinsipalship = dead X(

biler nak study?.. biler nk bt asgment?.. setory sket...


hrmmm.. always there for a broken heart..

NotaExam :: aku kekeliruan melampau.. melebih².. aku sgt kesuntukan mase nk study... aku study sblum ni.. ape pun xmasuk... waaa... T.T

Monday, March 1, 2010

SILLY CONFLICT

01 March 2010 (I Hate This Month) -

Salam sengih dr saya Muhammad Zulkifly dr Muar, Johor..

Tibe2 aku rase penampilan aku dah mule berubah.. dr suke gelak² aku dah mule senyum².. dr selambe bt keje sampi pg besok.. dah mule rase bosan nk buat semua tue... is this a good sign or wat?..

Kalo korg rase sedih, klako and geram dgn tibe².. maknenye cubaan aku utk bt korg rase ape yg aku rase berjaya lah... td aku jumpe qoute nie.....

"The happiest person is the person who thinks the most interesting thoughts"
Biler aku pikir balik... aku punye byk prasangka mulenye... tp biler aku pkir balik... n balik.. n balik.. aku bkn prasangka.. tp waspada.. salah ek?.. haish.. so... kalo lah aku btol² berprasangka.. jgnlah wat aku rase mcmtue.. bleh jek kowt.. ntahlah.. dlu kn.. aku selalu jek memikirkan bende² gempak mcm lagu adam tue... "tukang gempak".. hakhak..
"kegarisan sedia, mule....
ooo... ooo.. ooo
yeah... ini tukang gempak.. yeah"
Errr.. maaf.. terlebih emosi.. hakhak... kecelaruan dowh.. nk sedih ke nk ketawa.. berbalik pd cter td.. aku rase aku punye jutaan bende nk wat.. tp biler rase xdihrgai.. aku mule lpaskn sume ingtan aku kat sume bende yg aku nk buat.. mcm².. hrmmm... 1 lg bende yg wat aku xleh nk pokus on last nite study time.. hee..
"mcm lah die xpnah tipu"
maaf.. it ectualy kill my heart.. not just injured it.. sorie... T.T xtau nk explain mcmner.. tkt bertmbh sakit even dah mati.. haish..
NoteMarch :: KOMPEM!! aku mmg xsuke bulan march.. hrmmm..