Tuesday, March 9, 2010

DerMa daRaH

09 march 2010 (Hepy Anniversary) -

apa di atas?.. apa di atas?...

heee... ade ciling kowt... atau name saintifik gentian...

err.. ye ke gentian?.. gentian kaca aku tau r... ala... bumbung lah senang...

haaa... nk crite pasal sesuatu yang terjadi kat opis aku ari nie..

aku terlupa yg ari nie ade derma darah untuk semua staf opis aku.. tibe2 pagi tadi, akak jah ckp "sape yang nak derma leh r derma ek".. aku yg lupa diri ni tadi ingatkan derma sape lah sakit.. aku pun terpinga2 crik tabung derma.. xde pun.. rupenye derma darah.. hukhukk moods; malu.. sape derma dapat nasi ayam sambal yang sangat sedap.. aku pun.. dgn lapanya... tanpa malu.. aku lupa diri sekejap.. berbekal kan hanye sekeping barcode (sejenis punch kad, not kick kad).. aku g bilik training nak sedekah darah aku.. dah lame kowt xbg darah aku ni kat sape2..

dulu.. mase form 5, aku ade derma darah kat sekolah.. dah lame dah... mase mude2.. skng pun muda lagi.. sampi xingt aku darah ape.. huuu... banyak mkn sup semut kowt.. dengan air masak perisa semut... (umah aku mmg banyak semut.. tp umah aku bersih ek).. dulu derma darah dapat nasi lemak... pun sedap..

situasi mase kat training room tu kan.. aku amik borg isi.. sambil sembang2 dgn akak yg sgt bersemngt tue.. heee... tibe2 sampai jek akak tu punye turn nk derma... die xdibenarkan derma sbb tekanan darah die rendah.. kesian die.. huuu... kempunan akak tue.. aku pun mule lah bederau tgk jarum besor2 tue.. mane x.. besor penumbuk der... tipu jek.. aku pun mule2 cek berat.. 7*kg?... errr... berat... haish.. cek darah plak..

tibe2.. sume terperanjat.. darah aku putih!! aku lah rupenye pewaris langkawi.. heee

ala... darah aku merah jek.. mcm or normal.. A +ve.. bak kate akak yg nak mngurat aku tue (perahsantan).. darah A ni mmg kurang sgt kat Malaysia... tindakan aku bg darah A ni btol lah.. sesiapa yg amik darah aku nanti... aku doakan kamoo sihat yer.. jage darah aku baik2..
org len sume derma darah 1 tgn jek kn?.. aku sorg jek dua tgn.. nurse tu mule2 terslh cucuk.. sakit kowt.. mcm nk kebas dah... (mmg kebas pun).. die terslh cucuk.. sakit der.. mule2 tgn kanan... salah... die g cucuk tgn kiri plak... bru darah aku kuar dgn laju... tp.. mule2 perlahan.. akak tu ckp aku isap rokok.. darah pekat.. huuuu... sy merokok pun doktor.. betol...

abes jek sesi derma darah.. dpt mkn.. aku pun melantak lah nasi ayam sambal yang sedap lagi menarik tue.. besh woo.. dapat kad merah... kuar padang.. heee... xlah... buku kecik merah sbenarnye.. tulis brape kali aku derma... besh woo.. dalm mase 4 bulan ni aku dpt service percume utk aku kalo sakit sbgai pesakit luar... hekhek..

:: aku yang bajet kena inject dua tgn ::

:: smile wit pain ::

Note Blood :: aku kesakitan.. tgn bengkak..

2 comments:

NOOR FATIN said...

aku xpnh derma darah
hehehe
btw,darah aku jenis O..hehehe

Silly Kippie said...

hekhek...
fatin.. same n awek aku lor.. korg leh kongsi darah..

kalo die xckup darah.. aku suro die kipnap darah ko.. hekkk..

derma lah darah.. dpt nasi ayam sambal.. sedap woo...