Thursday, April 29, 2010

SURAT UNTUK ABAH

Kisah ini terjadi disuatu pagi yang cerah?.
mungkin tidak begitu cerah untuk seorang ayah yang kebetulan memeriksa bilik tidur anak gadisnya?yg berumur 18thn
Dia mendapati bilik itu cukup kemas dan rapi, dengan sekeping sampul surat yg bertuliskan untuk ayah diatas meja bacaan.. perlahan dia mula membuka surat itu?

Ayahku yg tercinta,
Aku menulis surat ini dengan perasaan sedih dan sangat menyesal. Saat ayah membaca surat ini, aku telah pergi meninggalkan rumah.
Aku pergi bersama kekasihku, dia lelaki yang baik, setelah bertemu dia..ayah mesti setuju
walaupun penuh dgn tatto2 ganas ditubuhnya,

Dia sudah cukup dewasa walaupun belum begitu tua (aku fikir zaman sekarang 42 tahun
tidaklah terlalu tua).
Dia sangat baik terhadapku, lebih2 lagi dia akan jd ayah kpd kandunganku ini. Dia memohonku untuk membiarkan anak ini lahir dan kita akan
membesarkannya bersama.
Dia punya bisnes perdagangan extacy yang
sangat luas, dia juga telah meyakinkanku bahawa marijuana itu tidak begitu buruk. Kami akan tinggal bersama sampai mati memisahkan kami. Aku yakin bahawa para doktor akan menemukan ubat untuk AIDS jadi dia akan segera sembuh.
Aku tahu dia juga ada perempuan lain tapi aku percaya dia akan setia padaku dengan cara yang berbeza.
Ayah.. jangan risau akan keadaanku. Aku sudah 18 tahun sekarang, aku tahu menjaga diriku. Salam sayang untuk ayahku dan ibuku yg trcinta. Oh ya sebelum aku terlupa, berikan semua teddy bear dlm bilik ku ini untuk adikku yg sgt2 inginkannya???

keadaan si ayah bagaikan nk tercabut jantungnya ketika itu??..lalu perlahan2 membuka muka surat kedua surat itu?dgn keadaan terketar2 si ayah membaca??.

PS: Ayah, ... tidak ada satupun dari yang aku tulis diatas itu benar, aku hanya ingin menunjukkan hal yg lebih mengerikan daripada nilai report kad ku yg buruk. Kalau ayah sudah menandatangani reportku diatas meja, panggil aku ya?Aku berada dirumah jiran sebelah jer?..

PS Kippie: Haah. .lepas tu kompem anak tu dah kena debik dgn bapak die. .hakhak~~

Wednesday, April 28, 2010

SILLY KIPPIE IS BACK

Perangai budak2??. .wtf?. .kan besh perangai budak. .drpd perangai matang. .bajet besh. .hipokrit. .belagak mcm besh. .eh. .xnk lah. .the main point is im back!!. .*hope it will be same as before. .no more cloudy. .no more raining. .no more forecast after this. .

name saya Muhammad Zulkifly bin Md.Noor. .umo 23. .budak kL tp berhijrah ke Muar sejak kecik lg. .dr bandar ke kampung. .sgt lain. .tp Muar bukan sekampung yg korg bayangkan. .besh. .ade ikan bakar. .kat kL ade ke mkn ikan bakar kat tepi sungai?. .ade astaka. .taman astakona. .wetex parade. .haaaa. .kecik2 sgt nakal tp baik. .heee. .adik plg cumil kn. .bukan anak bongsu tp mcm anak bongsu gak r dlu. .nak tgk gmbr mase tecik2?. .

ayg aku yang amik gmbr ni. .2thn. .rambutan. .

kecik2 cumil. .dah besar pun. .hrmmm. .nilai sendiri. .hakhak. .*buruk kan?. .xkisah pun. .dah nak biase kne kutuk skunk ni. .pdhal xpnah amik port pun. .kippie kn. .

cuace diramalkan cerah sepanjang bulan. .yes!!. .tu lah aku. .yeah. .tu lah. .slh aku gak dtgnye mendung2 nie. .mase aku tgh bahagia. .aku siap ckp. .dtglah byk mane pun masalah. .aku akn tersenyum. .haaa. .kebahagian bertukar propaganda. .hambek. .lpas 1 ke 1 masalah. .skunk. .bile family dah tunjuk green lite. .senyuman terukir kembali. .sinar!!. .

ni family sy. .

sume hensem2 n cntik2. .ade bantahan??. .sile kemukakan. .mmg aku terjang sape ckp family aku ape2. .nk kutuk..sile kutuk aku k. .


Semuanya bermula dgn mak n abah. .segalanya membesar dengan family. .hanye family aku je yg faham perangai aku. .yg suke dgn kebudak-budakan aku. .yg ckup bahagia dgn apa yg aku boleh bg kat diorg. .diorg yg ckup memahami aku. .walaupun buleh bg gmbr jek mase aku konvo. .dgn segulung ijazah yg diprint kt kertas berharge 60sen. .diorg dah ckup gumbira. .xpe family ku syg. .doakan achik berjaya. .achik akn tlg semuanye. .insyaAllah. .

renungan utk diri sendri. .

propaganda sekeliling. .kenapa n mengapa?. .xpernah puas dgn apa yg ade. .xpnah bersyukur dgn apa yg kite dpt smpi kite nak org len punye. .berangan sampi lupe diri. .lupe hak. .lupe semua. .jgn jd pak pandir lah. .*peringatan utk diri sendri. .aku kdg2 terlupa mane penting, mane x. .

NoteSilly :: when the feeling is back. .n tat wat make kippie is kippie. .be myself n no more turning back, just look forward. .*bajet mcm gagah sgt jek. .hakhak. .

NoteKippie :: ko sgt len. .ko bkn die. .tp xpelah. .aku yg pilih jln nie. .aku xkn mnyesal. .n tlg jgn wat diri sendri mnyesal. .hrmmm. .*moods; seakan kuat tp lemah. .

NoteKaki :: perhatian kepada budak yg aku xsuke tu. .sbb ko sorg jek yg membuatkn aku rase nk mendung. .ko boleh bersiap sedia sbb aku XNK!!!!! maafkan ko. .hekhek. .ko yg mule. .aku xnk habeskan. .



Tuesday, April 27, 2010

ENTRY NI CUKUP BERBEZA

Niat hati mmg nak sgt story pasal exam aku kat cheras ari tue. .kat KPTM cheras. .aku study ape. .paper ape. .crite lg pasal kbenaran g toilet. .tringin sgt kat benak hati aku nk crite n gelak2 n korg. .tp hati aku lebih mendung dr biase. .gare2 seorg yg ckup aku bhenci skunk ni. .aku benci die sbb die benci aku. .ckup dgn itu. .ENTRY ini utk ko!!. .

Propaganda in the Middle. .

Ko mesti dah gelak kan sbb ayat aku kat ats tu. .ko akan ckp yg bodoh nye kipi ni. .kn budak?. .behenti bce n gelak. .bce balik. .aku sje wat mcmtu. .aku nk tunjuk kat org yg aku ni bodo. .ko sorg pndai. .biar semua tau ko manusia pintar. .ko bakal berjaya nanti. .weh manusia. .ko BAKAL berjaya. .belum berjaya lg k. .sedar diri. .doa banyak2. .biar Allah xtarik balik bakat ko sbb ko benci kat org len. .

Ye. .mmg aku xnafikan. .aku ckup benci ko stkat ni. .benci sgt. .aku xkn benci ko kalo ko xmengangu aku. .tp bile ko dah stat kaco aku n aku rase terganggu. .aku benci ko weh. .BENCI. .aku agak emosi senja2 ni. .mungkin sbb aku pun tgh mendung mcm cuaca kowt. .ko lah tmpt aku lepas geram. .weh. .benci gile n ko. .

Aku pnah cube nk senyum n ko. .tp ade ko senyum balik? .ko sombg gile kn. .ko pandai? .ade aku kisah?. .aku xpnah usik pun hidup ko. .ko tuduh aku mcm2. ."i stole your property". .like hell. .damn. .kalo aku mara jek. .msti aku nak speaking. .xpe. .aku tetap benci ko. .walaupun aku ckp bhase monyet kat hutan. .eh. .kalo aku ckp bhase monyet. .msti ko paham kn?. .hrmm. .

Persoalan skunk ni. .mcmne aku nk menghadap ko. .mcmne weh. .weh manusia. .mcmne?. .aku tau ego ko mmg tggi gile. .ko bt xphm jek bile nmpk aku. .tp sumpah weh. .hidup aku ckup terseksa bile aku nmpk ko. .sgt2 seksa. .ko kutuk aku. .ko hina aku smpi aku down. .aku dah lupe rase bersyukur. .sume sbb ko. .sampi family aku ckp. ."angah xsuke lah ade org kutk keturunan kite". .ko dah sktkan hati mak n akak2 aku lah manusia. .xpe. .xlame kawan. .xlama. .dunia balas dunia. .pesanan mak aku kat aku. .kite tgkkn aje. .kite sedekah rase simpati kite kt die. .

Sampai masenye nnti. .biler rase aku skunk ni dah jd rase ko. .aku cume nk ingtkn ko. .yg dosa ko kat aku. .aku xmaafkan. .ko kutuk aku. .hina aku. .ko hina ciptaanNya. .ko juga mcm aku. .hamba biase. .ko ptt sedar. .sekali ko kutuk ciptaanNya. .ko ptt tau akibatnye kn?. .

Monday, April 19, 2010

KUSUT

11.28 am. .mase Malaysia. .mase Kenya masih pg sgt2. .diorg masih diulik mimpi basah. .heee. .

aku kusut tp belagak cool. .
hakhak. .
thanks utk somebody yg wat aku selalu berpikir. .
kusut weh. .

sudi katekan sudi. .
kalo benci. .katekan benci. .
hakhak. .sumpah mnyampah. .

ade aku kesah?.
yg aku kisah ni. .kenapa sejak2 ni. .
semenjak aku selalu kusut2 ni. .
ade bende lame yg slalu dtg dlm pemikiran aku. .

malas nk cter2 bende bodo ni. .
nnti aku pun turut bodo. .

ok. .aku ade exam mggu depan. .wish me k. .

salam aku utk korg. .thanks utk smebody. .thanks sgt. .

NotaSemenjak :: aku kusut. .

Friday, April 16, 2010

KUMIKO SHINICHI KIPPIE

Salam perpaduan semua!!

For all readers and silent readers. .thanks for viewing my blog even im not as good as A. Samad Said in his poem n so on. .heee. .for sure lah not good as him. .hes a legend do. .

Hrmm. .how to start writing a blog?. .hrmm. .eh. .a blog is done. .how to start a post?. .

Wachaa!!. .
Moshi-moshi?. .
Assalamualaikum?. .

Heee. .mls r nak speaking. .i look stupid if i speaking. .err. .

Kumiko Shinichi Kippie. .

Aku nak terangkan kat kowg yg name kat atas merupakan nama gabungan dari pemikiran 2 buah akal; gf n me. .perahsan x yg ade penah sekali tu aku letak Kippie Shinichi Zulkifly. .n email gf aku ade Kumiko. .so. .gabung jek. .because we share a FB. .heee. .

Nak letak Kumiko Shinichi jek mcm xbesh jek. .so. .letak lah kippie. .kan besh kippie tue. .ngeee~~! *beterbangan sbb perahsan. .

For your information, there are 1 new group in FB called "Anti Pembuangan Bayi". .jgn lupe join yer. .menunjukkan yang kami mmg menentang sekeras2 nye pembuangan bayi di dunia nie!!. .ape salah bayi2 tu hah?. .*emosi. . korg yg xtahan nak main. .bayi xsalah tu korg buang. .JAHANAM!!. .kalau xtahan sgt. .kawen lah. .kalo dah xde duit. .pandai2 lah. .geramnye!!!. .

Ehem-ehem. .*tarik nafas. .

Dah lame xupdate blog. .update jek. .trus xtau nak update ape lg. .rasenye. .mcm2 aku nk update. .tp terlupe. .haaaa. .Ujian Khas Memasuki Gred 41. .hekhek. .xbesh kn name exam tue. .mnyampah plak tgk. .mintk2 lah lulus dgn jayanya. .exam kne kat Sek. Agama Integrasi B.B.Bangi. .Selangor. .aku dok muo. .xmemasal kne jln jauh. .pdn muke aku g mintk jauh2 wat pe kn. .hekhek. .mintk2 lulus. .nak keje kerajaan. .please. .

Note Kumiko Shinichi :: Doakan lah saya dapat keje kerajaan. .yer?. .thanks. .