Thursday, May 13, 2010

FAMOUS AMOS, BIG APPLE & BUKIT JALIL

**sambil menyanyi lagu salam sejahtera. .
salam perpaduan dan salam sejahtera. .intisari berita penting. .seorang pekerja kilang yang dahulunye bekerja sebagai pengawal keselamatan kini telah disahkan sengal. .menurut pakar yang merawat beliau, kesan yang dialami beliau mungkin dsebabkan persekitaran beliau yg terlalu bahagia. .sehingga kini beliau masih merasakan diri beliau seorang "Gaban". .apakah?. .

teeettttt. .ok td tu adalah berita jam 10.30 pagi. .*apakah dah pkul 10.30 pagi?. .cepat plak mase berlalu. .bersambung versi kedua kaitan antara tajuk dan tajuk. .tajuk episod ini. .kenapa famous amos menjadi hadiah utk gf kesayangan?. .kenapa big apple masih menjadi kegilaan aku?. .dan kenapa bukit jalil merupakan lokasi aku pada 1 pagi?. .saya Zulkifly Anas (tiru Zakiah Anas). .akan merungkai permasalahan ini. .

seperti gambar diatas. .kenapa famous amos menjadi pilihan?. .sebab nmpak x kecumilan bear tecik tue?. .nampak? .sejarah bear dikatakan sgt sedih. . T.T .bear tu terpakse bwk cawan yg berisi cukelat yg saiznye lebih besar dr badanye. .sedih kn?. .aku lah penyelamat bear tu. .die sesat kt alamanda. .so. .aku mensukeralawan kn diri utk membela bear tersebut. .ok. .tipu. .dah mcm citer budak sek tadika. .hekhek. .aku pilih bear ni sbb cumil. .lg pun. .korg tgk r. .perfect kombinasi tu. .bunga, cukelat n bear. .wlpun kecik, aku harap bermakna. .

erk. .mcmne aku leh smapi kt putrajaya. .jom kite rungkai permasalan ni. .hrmmm. .aku g putrajaya kononye nk sambut hari ibu n mak aku. .tp malangnye mak aku ade kenduri rumah kawan mak. .aku pun g putrajaya dgn tujuan kedua iaitu interview. .ok. .sgt sedih apabila indah khabar dr rupe. .dlm radio mcm jawatan manager yg offer. .bile sampi. .jwtan die sgt mngecewakn. .sales executif. .aku bukn memiih sgt tp xmenjamin lah. .adeh. .balik tu trus terjah Big Apple. .mahap sbb xambik gmbr. .sbtu tu aku pun gatal lah nk beli big apple bile balik dr interview tu. .beli 6 utk ank2 sedara aku sekali. .diorg sgt mnyukainya. .jadinye. .promosi aku kt fmily berjaya lah kn?. .heee. .besoknye (ahad). .dan2 nk beli lg. .beli perisa. .bambi jambi, alien n oreo. .wooo. .sedapnye. .mcm nk terkuar air mate biler mkn. .


ok. .ayat aku dah terlalu pnjang utk dibace. .heee. .mesti dah pening kn?. .last but not least. .*eceh. .poyo ni nk speaking2. .BUKIT JALIL. .ceritera nye mcmni. .BUS KESATUAN EKSPRESS yg dtg dr SRI ISKANDAR PERAK sgt teruk. .tiket pkul 6 tp sampi pkul 7. .dah r sampi pkul 7 terlebih org plak..apekah?. .tlg manage bus kamoo dgn elok2 yer. .ini mnyusahkan buah hati sy k. .spttnye awal dah smpi kL. .alih2. .pkul 1 pg gf smpi. .pnat kowt. .n beg lg. .isk. .dgn PIKI lg. .owh. .PIKI tu bear biru besar!!. .kt tepi ade gmbr. .g crik. .dah r pkul 1 pg smpi kL. .sampi muo lg. .dah pkul 4 pg. .bayangkn btape seksa nye. .dr pkul 6 ptg smpi 4 pg. .tlg lah BUS KESATUAN. .adeh. .

kenapa ade gmbr ninja saga tue?. .haaa. .aku dah addict dgn permainan maya itu. .owh. .sgt seronok biler rasenye nk bermain game tu. .ni sume terpengaruh dgn Ahmad Syukri Shaari lah nie. .adeh. .name aku dlm game tu ialah Hencik KIPPIE sensei. .jurus PETIR. .leh men karen2. .kalo umah aku xde karen. .aku lah penyelamat. .heee. .besh woo. .korg ptt try. .game kt dlm facebook jek. .xpyh install. .men jek trus. .heee. .

terima kaseh kerana membace. .saya menulis kerana kamoo membace. .sile drop komen yer!!. .**silent reader. .korg jgn lah silent. .bersuare weh. .kt tepi leh drop komen. .chat box sne. .thanks!!. .

NOTEmemBEBEL:: aku kebuhsanan bler boss xde n keje pun mcm malas nk buat. .hekhek. .

No comments: